Макрон оголосив військову операцію - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрон оголосив військову операцію - що відбувається

Макрон оголосив військову операцію - що відбувається
Джерело:  online.ua

25 березня французький лідер Еммануель Макрон навідався до військово-польового госпіталю для хворих коронавірусом в місті Мюлуз. Окрім того, президент Франції неочікувано для всіх заявив про проведення операції "Стійкість" за участю армії для боротьби з поширенням пандемії. Він вкотре нагадав своїм громадянам, що країна знаходиться у стані війни, а це означає, що необхідно застосовувати відповідні методи боротьби з ворогом, яким став для всього світу новий вірус. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на RFI.

"Ми перебуваємо в стані війни, і перед обличчям піку епідемії я вирішив, за пропозицією начальника Генштабу, почати операцію Résilience ("Стійкість"), окрему від операції Sentinelle ("Вартовий"), в ході якої триває боротьба військових з тероризмом", - наголосив французький лідер.

Еммануель Макрон звернув увагу на те, що в рамках нової операції вертольотоносець Mistral відправлять в південну частину Індійського океану, а вертольотоносець Dixmude - в зону Антильських островів-Гвіани на підтримку французьких заморських територій. Варто зазначити, що головні завдання національної армії глава держави описав наразі тільки в загальних рисах, наголосивши, що французькі військові будуть забов'язані виконувати "санітарні, логістичні та захисні" функції.

За словами Еммануеля Макрона, нову операцію за участю армії "присвятять наданню допомоги і підтримці населення, а також державним службам в галузі матеріально-технічного забезпечення і захисту" в боротьбі з пандемією.

Варто звернути увагу на те, що французькі військові безпосередньо беруть активну участь в медичних та логістичних операціях від початку кризи в галузі охорони здоров'я через новий вірус. Зазначається, що військові уже евакуювали пацієнтів з сильно постраждалого східного регіону Франції в райони, які більш безпечні для людей.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава держави Володимир  Зеленський звернувся до влади Китаю  з проханням надати Україні додаткову допомогу: необхідні тест-системи, медичне обладнання та лікарські засоби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?