МОК відповів, чи буде Росія на Олімпіаді у 2021 році
Категорія
Спорт
Дата публікації

МОК відповів, чи буде Росія на Олімпіаді у 2021 році

МОК відповів, чи буде Росія на Олімпіаді у 2021 році
Джерело:  online.ua

Міжнародний олімпійський комітет пояснив, чи будуть допущені російські спортсмени до Олімпіади в Токіо, яку перенесли на 2021 рік. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву керівника відомства Томаса Баха.

За його словами, можливість участі Росії вирішить міжнародний суд CAS в Лозанні. Наразі з'явилося "вікно" для розгляду відповідної справи для Спортивного арбітражного суду.

"Чи буде поширюватися відсторонення російських спортсменів на Ігри в Токіо після перенесення їх на рік? Це питання зараз знаходиться в юрисдикції CAS, вони будуть вирішувати. Не буду коментувати судовий процес", - зазначив Бах.

Нагадаємо, Олімпіаду в Токіо перенесли на літо 2021 року на тлі загрози від коронавірусу COVID-19. Росію відсторонили від Ігор ще до пандемії за використання допінгу.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні депутатка Держдуми РФ назвала перенесення Олімпіади"божим покаранням" за відсторонення її країни. На думку колишньої олімпійської чемпіонки, вплив пандемії на Олімпіаду — покарання за "образу".

Утім, коронавірус COVID-19 спровокував скасування багатьох міжнародних змагань, які планували саме в Росії. Серед них — частина матчів Чемпіонату Європи з футболу у Петербурзі, шахова олімпіада у Москві, Чемпіонат світу з хокею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?