Лідери фракцій і члени Кабміну зібралися на термінову зустріч - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Лідери фракцій і члени Кабміну зібралися на термінову зустріч - що відомо

Лідери фракцій і члени Кабміну зібралися на термінову зустріч - що відомо
Джерело:  online.ua

26 березня очільники фракцій зібралися з українськими міністрами у парламенті - вони обговорюють позачергове засідання Верховної Ради. Уряд заявляє, що невідкладно потрібно ухвалити закони про ринок землі й щодо банків, оскільки існує загроза дефолту й підтримка МВФ наразі конче необхідна. За словами депутатів із "ЄС", на позачерговій сесії парламенту мають розглядатись тільки ті законопроєкти, які направлені на боротьбу з пандемією та підтримку української економіки. Про термінову зустріч нардепи розповідають у соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

Згідно з останніми даними, засідання запланували на суботу, 28 березня.

"Потрібно разом боротися з підвищенням цін, подорожчанням продуктів, держава має тут захистити найбідніших , найнезахищиненіших, через створення продуктового фонду для стабілізації цін на найнеобхідніші продукти", - заявляють нардепи з "ЄС".

Варто зазначити, що нещодавно заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук заявила, що у зв’язку з пандемією коронавірусу нардепи розглядають можливість провести засідання на відкритому майданчику, наприклад, на стадіоні.

"Дійсно, ми розглядали такий варіант "Б" — провести сесію, очевидно вже не цю сесію, яка буде в суботу, але можливо пізніше, чи на якомусь майданчику на свіжому повітрі, це може бути стадіон чи велика концертна зала. Ми думали про такий варіант, але остаточного рішення немає", - каже вона.

Щоб провести засідання в іншому залі або на вулиці, треба зібратися хоча б один раз і за це проголосувати. Що стосується відеозв’язку та відеоголосувань, то це ще складніше, бо тут є роз’яснення Конституційного суду, що це має бути фізичне зібрання депутатів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Володимир Зеленський заявив, що його команда готує та вже скоро презентує проєкт "Великдень вдома", який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами у церквах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?