Ракетний катер РФ неочікувано увірвався до морської зони України - перші фото та відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Ракетний катер РФ неочікувано увірвався до морської зони України - перші фото та відео

Ракетний катер РФ неочікувано увірвався до морської зони України - перші фото та відео
Джерело:  online.ua

26 березня російський ракетний катер незаконно проник у морську зону України. Окрім того, тактичною групою кораблів Морської охорони Держприкордонслужби в Одеському родовищі виявлено та розпізнано самопідйомні плавучі бурові установки (СПБУ) "Україна", які окупаційна влада перейменувала у "Крим-1", та СПБУ "Таврида". На обох бурових установках виднілися прапори країни-агресора. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Держприкордонслужби.

Зазначається, що наблизившись до родовища на 5 морських миль, охоронці розпізнали ракетний катер Чорноморського флоту, який патрулював поруч.

На запит корабля Морської охорони про мету перебування військового корабля РФ у економічній зоні України, той відповів, що здійснює охорону економічної діяльності РФ та заявив про обмеження щодо наближення до бурових платформ ближче 1 морської милі.

Варто зазначити, що морська охорона продовжує активний збір даних щодо здійснення незаконної економічної діяльності Росії у виключній (морській) економічній зоні України під прикриттям корабельно-катерного складу ЧФ РФ.

Як відомо, матеріали, які зібрала Морська охорона Держприкордонслужби за 6 років окупації Криму вже покладено у доказову базу справи для розгляду третейським судом в Гаазі, яким визнано, що РФ незаконно експропріювала активи НАК «Нафтогаз України» та її дочірніх підприємств.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в січні 2020 року  РФ влаштувала небезпечний військовий інцидент з США  в Аравійському морі. Російський військовий корабель наблизився до американського корабля на 55 метрів, створивши ризик зіткнення. У Пентагоні назвали ситуацію "небезпечним інцидентом".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?