Євросоюз готує масштабний план порятунку економіки - головні моменти
Категорія
Економіка
Дата публікації

Євросоюз готує масштабний план порятунку економіки - головні моменти

Євросоюз готує масштабний план порятунку економіки - головні моменти
Джерело:  online.ua

Європейські лідери 26 березня проведуть термінову зустріч та детально обговорять так званий "план Маршалла". Очільник Європейської ради Шарль Мішель звернув увагу на те, що це пакет стимулів для боротьби з наслідками пандемії коронавірусу. За його словами, очільники країн-членів Євросоюзу влаштують відеоконференцію щодо ситуації з COVID-19. За попередніми даними, вони будуть вимагати у ЄК сформувати новий план відновлення економіки блоку. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Politico.

Окрім того Шарль Мішель наголосив, що нещодавно обговорив з послами країн Євросоюзу те, як вони збираються запровадити стратегію стимулювання, яку сам політик називає "план Маршалла".

"Коли я кажу "план Маршалла", я говорю з великою амбіцією... Вплив економічного шоку на бізнес означає, що ми повинні бути дуже активними... Це повинен бути внутрішньоєвропейський план, який має мобілізувати капітал ЄС в рамках європейського бюджету, а також мобілізувати національні фонди і приватний сектор. "Ми повинні будемо використовувати всі інструменти", - заявив глава Європейської Ради.

У проєкті заяви, яку планують обговорити лідери, зазначається, що Євросоюзу необхідна "стратегія виходу, комплексний план відновлення і безпрецедентні інвестиції" для боротьби з коронавірусною кризою. Лідери країн-членів ЄС вже нещодавно попросили Євросоюз розробити план для пом’якшення економічних наслідків пандемії. Зокрема, прем’єр Португалії застерігав від негативного ефекту, "подібного до цунамі".

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  Володимир Зеленський обговорив  із директоркою-розпорядницею Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою збільшення суми підтримки офіційного Києва з боку Фонду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?