Кабмін та Рада створять антикризовий штаб - що необхідно знати кожному
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін та Рада створять антикризовий штаб - що необхідно знати кожному

Кабмін та Рада створять антикризовий штаб - що необхідно знати кожному
Джерело:  online.ua

Українські міністри та народні обранці планують створити антикризовий штаб для подолання спалаху пандемії коронавірусу під керівництвом глави Кабміну Дениса Шмигаля. За попередніми даними, до складу даного штабу увійдуть представники депутатських фракцій та груп Верховної Ради. Про ухвалене рішення в ході брифінгу 26 березня розповів спікер ВРУ Дмитро Разумков, передає ONLINE.UA.

"Парламент повністю готовий приєднатись і допомагати, всі політичні аспекти були відкладені осторонь усіма партіями та політичними групами, що працюють у парламенті", - заявив очільник Верховної Ради.

Варто зазначити, що нещодавно глава партії "Європейська солідарність" Петро Порошено заявив, що прем’єр-міністр Шмигаль погодився ввести до складу штабу представників усіх фракцій, а також Офісу Президента та уряду.

"Антикризовий штаб при президентові має працювати за участі урядовців і депутатів, пріоритет має бути захист літніх людей, медиків і захист економіки. Катастрофа відбувається з компенсацією ПДВ, яке знову, як в часи Азарова, коригується в ручному режимі. Ми категорично проти зняття статей підтримки фермерів. Потрібно разом боротися з підвищенням цін, подорожчання продуктів, держава має тут захистити найбідніших , найнезахищеніших, через створення фонду продуктового для стабілізації цін на найнеобхідніші продукти. Також Порошенко виступив з ініціативою зеленого коридору і повітряного мосту для доставок гуманітарної медичної допомоги для боротьби з коронавірусом", - написала депутатка Ірина Геращенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, 26 березня очільники фракцій зібралися з українськими міністрами у парламенті — вони обговорили позачергове засідання Верховної Ради. КМУ зазначив, що невідкладно потрібно ухвалити закони про ринок землі й щодо банків, адже є загроза дефолту і підтримка МВФ наразі конче необхідна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?