РПЦ проігнорувала жорсткий наказ команди Путіна - усі деталі конфлікту
Категорія
Світ
Дата публікації

РПЦ проігнорувала жорсткий наказ команди Путіна - усі деталі конфлікту

РПЦ проігнорувала жорсткий наказ команди Путіна - усі деталі конфлікту
Джерело:  online.ua

Російська православна церква здивувала своєю офіційною заявою - вона наголосила, що не буде тимчасово закривати свої храми через пандемію коронавірусу. Саме так російські попи відреагували на вимогу команди Володимира Путіна та заяву мера Москви Сергія Собяніна, який закликав церкву долучитися до карантинних заходів. В РПЦ стверджують, що у них є свій борг перед вірянами. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на російський "Інтерфакс".

"Ми виконуватимемо наш пастирський обов'язок духовенства щодо усіх тих вірян, які бачать для себе необхідність у нинішній важкий час прийти в храм для молитви про своїх близьких і про наш народ", - заявили в РПЦ.

Що важливо розуміти, там навіть не відповіли, як планують боротися з поширенням епідемії коронавірусу у своїх храмах, коли на церковні обряди приходитимуть багато людей.

Відомо, що поки РПЦ пропонує й альтернативний варіант молитви – церковні богослужіння транслюватимуться на державних телеканалах. Утім, що цікаво, вони будуть проходити одночасно зі звичними молитвами у храмах.

Варто звернути увагу на те, що в Росії для боротьби з коронавірусом починають запроваджувати карантинні заходи. Так у Санкт-Петербурзі до кінця квітня закриються розважальні центри, кафе і нічні клуби, у столиці РФ – на тиждень закривають усе, крім аптек і продуктових магазинів. Про це повідомив особисто глава Кремля Володимира Путіна. Окрім того, російська владатакож заборонила експорт крупи та гречки, щоб в країні не було дефіциту. Також у Держдумі зареєстрували законопроєкт, який дозволяє вводити надзвичайний стан на території держави рішенням уряду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український  політолог розказав про сплановану людьми Володимира Путіна спецоперацію  з метою зняття з РФ потужних економічних санкцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?