Партія Зеленського зважилася на несподіване рішення - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

Партія Зеленського зважилася на несподіване рішення - у чому річ

Партія Зеленського зважилася на несподіване рішення - у чому річ
Джерело:  online.ua

Президентська політична сила "Слуга Народу" виступила з важливою заявою - в партії наголосили, що відмовляються від державного фінансування діяльності партії на 2020 рік, яке передбачене законом. Про це розповів очільник політсили та перший заступник глави парламентської фракції "Слуга Народу" Олександр Корнієнко, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу партії.

"Ми просимо перенаправити всю суму бюджетного фінансування діяльності партії до Стабілізаційного фонду, що створюється Кабінетом міністрів, та спрямувати ці гроші на потреби українських медиків, які борються сьогодні з пандемією коронавірусу", - заявив глава політичної сили.

Окрім того, "Слуга народу" закликала всі парламентські партії, які за законом мають фінансування з бюджету, брати з неї приклад та також відмовитися від держфінансування. У Зеленського нагадали усім, що дані 212,6 млн грн можна витратити на забезпечення медиків належною кількістю засобів індивідуального захисту, здійснити доплати за роботу в умовах пандемії або витратити їх на інші цілі, які українські лікарі вважатимуть необхідними.

"Хочемо відразу ж розвіяти побоювання щодо ризиків втрати партіями незалежності від великого капіталу внаслідок такого рішення. Такі побоювання дійсно є – адже сама норма про державне фінансування партій свого часу запроваджувалася для забезпечення такої незалежності – але на сьогодні вони є безпідставними. Адже будь-яка партія, що потрапила до парламенту, згідно із законом отримала відшкодування витрат на минулорічну парламентську кампанію. Також партії вже отримали фінансування за перший квартал цього року", - пояснили у "Слузі народу".

Представники політичної сили наголосили, що кожен має робити свій внесок у те, щоб Україна пережила глобальну пандемію з мінімальними втратами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що депутат від "Слуги народу"  Олександр Качура відреагував на гучний скандал,  який сколихнув партію українського президента Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?