Потрібно це зробити: МВФ екстрено звернувся до України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Потрібно це зробити: МВФ екстрено звернувся до України

Потрібно це зробити: МВФ екстрено звернувся до України
Джерело:  online.ua

Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва невідкладно звернулася до офіційного Києва. Вона заявила, що МВФ помітив значний прогрес у переговорах щодо нової програми EFF для України та продовжує наполягати на необхідності ухвалення законодавства щодо вдосконалення структури регулювання в банківському секторі, а також щодо земельної реформи. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву Георгієвої на сайті Фонду.

"Протягом останнього тижня було досягнуто дуже хорошого прогресу в переговорах з українською владою про нову домовленість щодо програми розширеного фінансування", - наголосила очільниця МВФ.

Вона вкотре нагадала, що офіційному Києву потрібно ухвалити так званий "антиколомойський" законопроєкт і законопроєкт про ринок землі. За словами Крісталіни Георгієвої, реалізація цих кроків могла б сприяти виділенню фінансів для України в більшому розмірі, ніж оголошувалося раніше.

"Ухвалення законодавства щодо вдосконалення структури регулювання в банківському секторі, а також щодо земельної реформи дозволило б швидко просунутися вперед і завершити роботу над параметрами нового договору, з доступом до більших ресурсів, ніж передбачалося раніше", - зазначила директорка-розпорядниця МВФ.

Як відомо, 24 березня український уряд зареєстрував у парламенті оновлений "антиколомойський" законопроєкт №3260 щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. У ньому зазначається, що власники і ексвласники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі. Окрім того, вказано, що визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, економіст Сергій Фурса наголосив,  якщо Україна не отримає програму МВФ, то це наблизить її до дефолту. За його словами, найболючішим дефолт буде для найбідніших верств населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?