Google позбавить браузер Chrome однієї з функцій
Категорія
Технології
Дата публікації

Google позбавить браузер Chrome однієї з функцій

Google позбавить браузер Chrome однієї з функцій
Джерело:  online.ua

У корпорації Google задумали позбавити свій браузер Chrome функції User Agent. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання cnbeta.com.

Від моменту запуску у 2008 році та до березня 2020 року компанія використовувала цей інструмент, щоб ідентифікувати клієнтське програмне забезпечення. Зокрема, User Agent фіксував версію браузера, активність інших функцій на сайтах.

Вважається, що представники Google вирішили надати користувачам більше контролю над інформацією з різних сайтів.

User Agent допомагав компанії обмежувати доступ до сервісів з іншими браузерами. Цей інструмент замінять на новий API. Той впровадять у Chrome від 85 версії. Поступова ліквідація старої функції почнеться від браузера v81.

Як працював User Agent

Він реєстрував ім'я й номер версії браузера, який використовувала людина. У момент відкриття сайту надавалася інформація про операційну систему та системну мову. Якщо нові дані не відповідали заданим параметрам, певні браузери та комп'ютери не могли отримати доступ.

Як повідомляв ONLINE.UA, у корпорації Google вирішили відмовитися від популярної функції у відеохостингу YouTube. Йдеться про відключення можливості "відкату" дизайну сайту до класичного, який можна було спостерігати багато років тому.

Вже з березня 2020 року користувачі зможуть відвідати YouTube виключно з сучасним оформленням. Сьогоденний варіант з’явився на відеохостингу 2017 року. Він отримав назву Material Design.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?