Путін не зможе: Австрія жорстко поставила РФ на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін не зможе: Австрія жорстко поставила РФ на місце

Путін не зможе: Австрія жорстко поставила РФ на місце
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін в ході онлайн-саміту Великої двадцятки, який пройшов 26 березня, закликав світових лідерів запровадити мораторій на санкції – ті, які стосуються торгівлі товарами першої необхідності, та грошей, які за ці товари сплачують. Його пропозиція не залишилася без уваги ні української влади, ні міжнародної спільноти, яка зразу ж зрозуміла, чого саме добавається очільник Кремля. МЗС України першим виступило проти такої зухвалої ініціативи Путіна - позицію офіційного Києва зразу ж підтримала Австрія - остання наголосила, що Путін не зможе зняти санкції з Росії лише через пандемію коронавірусу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням українське МЗС.

Очільник МЗС Австрії  Александер Шалленберг наголосив, що спроби Володимира Путіна скасувати санкції є безперспективними. Варто зазначити, що Австрія поділяє думку України. За словами австрійського дипломата, санкції потрібно зберегти як відповідь на агресивні дії Кремля та порушення Москвою норм міжнародного права.

ВАрто звернути увагу на те, що нещодавно у Раді Федерації Росії заявили, що через епідемію коронавірусу і падіння світових цін на нафту потрібно невідкладно анулювати усі у світі економічні санкції. У Міністерстві закордонних справ України одразу ж нагадали, що Кремль має змогу "обнулити" санкції проти себе, коли поверне Крим і забере свої війська з Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?