Шанси великі - Нацбанк потішив прекрасною новиною
Категорія
Україна
Дата публікації

Шанси великі - Нацбанк потішив прекрасною новиною

Шанси великі - Нацбанк потішив прекрасною новиною
Джерело:  online.ua

Заступниця очільника Національного банку Катерина Рожкова поділилася з українцями чудовими новинами. За її словами, Україна наразі має усі шанси підписати нову угоду про програму з Міжнародним валютним фондом. Чиновниця також нагадала про останній крок, який повинен зробити саме український парламент - це проголосувати за два важливих закони. Про це Рожкова розповіла в ході традиційного брифінгу регулятора, передає ONLINE.UA.

"Україна продовжує вести переговори про залучення допомоги МВФ. Шанси великі, але останній крок за нами, фактично – за Верховною Радою, яка повинна прийняти два закони, які є так званими prior actions. Це – закон про землю і закон про банки", - підкреслила заступниця глави НБУ.

За її словами, керівництво МВФ абсолютно готове збільшити обсяг програми розширеного фінансування у порівнянні з раніше обумовленими 5,5 мільярдами доларів.

"Ми оптимісти. Якщо програма буде узгоджена, Україні вдасться пройти складні часи боротьби з вірусом", – додав інший заступник голови НБУ Олег Чурій.

Варто звернути увагу на те, що в МВФ нещодавно нагадали, що розмова з офіційним києвом про нову програму фінансування має "хороший прогрес", однак для її завершення конче необхідно ухвалити закони про банки та земельну реформу. Перший – законодавство про відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення, тисячі поправок до якого тривалий час обговорювали депутати. Другий – так званий "антиколомойський" законопроєкт за номером 3260 або альтернативний, який унеможливлює повернення націоналізованих банків колишнім власникам.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, економіст Сергій Фурса наголосив, якщо Україна не отримає програму МВФ, то це наблизить її до дефолту. Він також пояснив, хто в Україні найбільше постраждає, якщо Фонд відмовиться співпрацювати з Києвом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?