Реформа помре - Міносвіти б'є на сполох після пропозиції Кабміну
Категорія
Україна
Дата публікації

Реформа помре - Міносвіти б'є на сполох після пропозиції Кабміну

Реформа помре - Міносвіти б'є на сполох після пропозиції Кабміну
Джерело:  ЛІГА.net

Український уряд сколихнув новий гучний конфлікт після того, як Кабмін озвучив пропозицію скоротити бюджетні видатки на освіту на понад 6,9 мільярдів гривень у поточному році. Міністерство освіти і науки вже відреагувало на дану заяву - там назвали напрями, фінансування яких скорочувати не можна. З коментарем виступив заступник міністерки освіти Єгор Стадний. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Liga.Net".

За його словами, відомство готове перенести на майбутнє окремі витрати, як би це не було болісно. Однак він наголосив, що є бюджетні програми, якими МОН не має права пожертвувати. Єгор Стадний звернув увагу громадян на те, що видатки на нову українську школу є одними з найпріорітетніших.

"Вона (НУШ – ред.) є серцем шкільної реформи. Якщо воно перестане битися – реформа помре", - підкреслив посадовець.

Стадний також зазначив, що важливим у поточному році буде фінансування науки.

"Весь світ зараз активно вкладається в науку і дослідження, щоб побороти епідемію. В Україні спочатку вчених відправляють на три тижні у відпустку за свій рахунок, а потім хочуть позбавити будь-якого грантового фінансування", - каже чиновник.

Єгор Стадний також наголосив, що витрати на НУШ та науковий напрям потребують майже 3 млрд гривень.

"Епідемія рано чи пізно закінчиться і країна повернеться до нормального життя, але якщо ці кошти зараз забрати, то освіту і науку вже не вдасться реанімувати", - пояснив українцям представник МОН.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Міносвіти заявили,  що навчальний рік в Україні закінчиться так, як і передбачено законодавством, а саме 1 липня, однак це не стосується випускників 11 класів. Також у відомстві розповіли, що буде із ЗНО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?