МВФ офіційно заявив про початок світової кризи
Категорія
Світ
Дата публікації

МВФ офіційно заявив про початок світової кризи

МВФ офіційно заявив про початок світової кризи
Джерело:  online.ua

27 березня очільниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва констатувала входження світової економіки в рецесію - фактично вона заявила про початок світової кризи. Глава МВФ має надію, що криза буде тривати не довше року і закінчиться тоді, коли всі країни зможуть побороти пандемію коронавірусу - Георгієва закликала людей не панікувати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Зараз зрозуміло, що ми увійшли в рецесію, таку ж жахливу або навіть гірше, ніж у 2008 році. Ми прогнозуємо відновлення в 2021 році, значне відновлення, але тільки якщо нам вдасться впоратися з вірусом у всьому світі та дати відсіч проблемам з ліквідністю", - наголосила вона і додала, що йдеться про "досить глибоку" рецесію в 2020 році.

За словами Георгієвої, пандемія коронавірусу призведе до скорочення обсягу світової економіки в поточному році і до цього потрібно готуватися. Очільниця МВФ підкреслила, що наразі світ знаходиться в безпрецедентній ситуації, коли глобальна криза охорони здоров'я перейшла в економічну і фінансову кризу.

"Після раптової зупинки економічної активності глобальне виробництво скоротиться в 2020 році", - попередила вона.

Окрім того, Крісталіна Георгієва звернула увагу на те, що у зв'язку з дефіцитом коштів у багатьох країнах, що розвиваються, Фонд активно та уважно вивчає додаткові можливості, що виходять за рамки традиційних механізмів кредитування МВФ

Варто зазначити, що згідно з прогнозами Організації економічного співробітництва та розвитку, один місяць карантину відніматиме 2% зростання ВВП. Також там нагадали, що разом з проблемою коронавірусу міжнародна спільнота зіткнулася з найбільшою за сто років кризою на нафтовому ринку.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що МВФ продовжує наполягати на необхідності ухвалення Україною законодавства щодо вдосконалення структури регулювання в банківському секторі, а також щодо земельної реформи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?