Закон про ринок землі вирішили змінити - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Закон про ринок землі вирішили змінити - що відомо

Закон про ринок землі вирішили змінити - що відомо
Джерело:  online.ua

Закон про ринок землі змінять - відкриття ринку хочуть перенести на 2021 рік і в перші два роки право на покупку землі буде тільки у фізичних осіб. Такої згоди досягли депутати фракції "Слуга народу" на засіданні в присутності президента України Володимира Зеленського. Яким буде ринок землі і коли його запустять повідомив український лідер після зустрічі з нардепами, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Ми зменшили концентрацію для фізичних осіб до 100 гектарів. Для юридичних осіб - це другий етап, який буде введений з 2024 року, - буде до 10 тисяч гектарів. Тобто перший етап - для фізичних осіб, для українців - 100 гектарів на людину", - розкрив подробиці Володимир Зеленський.

Український глава підкреслив, що на першому етапі державну землю продавати не будуть. У питанні надання права іноземцям купувати землю позиція не змінилася - питання буде вирішене на референдумі.

Заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук в ефірі одного з каналів зазначила, що початок ринку землі відкладається на 1 липня 2021 року. Вона підкреслила, що ринок відкриється тільки на продаж паїв, що належать приватним власникам. Перші два роки державні та комунальні землі продаватися не будуть.

Зміни в закон про ринок землі розглянуть вже в понеділок, 30 березня, на позачерговому засіданні Верховної Ради.

"У понеділок буде позачергова сесія Ради. Я на це налаштований. Щоб ми в понеділок всі питання з цього блоку пройшли. Це для нас дуже важливо. Ніхто не хоче дефолту в країні", - уточнив Зеленський, нагадавши, що прийняття закону про відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення є однією з вимог МВФ для виділення траншу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся до українців із заявою з приводу закону про ринок землі та земельної реформи. Він зазначив, що ринок землі в нашій країні буде відкритий тільки тоді, коли буде прийнятий закон і підготовлені всі кадастри, але земельна реформа буде обов'язково доведена до кінця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?