Вже з 3 квітня: з США прийшли чудові новини для України
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже з 3 квітня: з США прийшли чудові новини для України

Вже з 3 квітня: з США прийшли чудові новини для України
Джерело:  online.ua

США вирішили допомогти Україні в боротьбі з коронавірусом. Вже на наступному тижні Штати виділять понад 1,2 млн доларів на підготовку лабораторних систем, виявлення захворювання, надання технічної підтримки в питаннях реагування та інформування щодо ризиків поширення COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу посольства України в США.

"США почнуть виділяти гроші обраним іноземним країнам з 3 квітня. Україна високо цінує підтримку і допомогу влади США в сфері охорони здоров'я і боротьби з пандемією", - йдеться в повідомленні.

Слід зазначити, що до цього Сенат США одноголосно підтримав законопроєкт на суму 2 трильйони доларів. Американська влада направить ці гроші на допомогу безробітним і підприємствам в країні, які постраждали від епідемії коронавіруса, а також для покупки терміново необхідного медичного обладнання.

Нагадаємо, станом на ранок 28 березня кількість заражених коронавірусом в світі досягло 598 032 осіб. Найбільше людей заражено в США - 104 256 людини, в Італії - 86 498 осіб, в Іспанії - 65 719 людей. В Україні число інфікованих збільшилося до 310 осіб. За попередню добу виявлено 92 нових випадки.

З 25 березня в Україні введено режим надзвичайної ситуації у зв'язку поширенням коронавіруса. Цей режим жодним чином не обмежує українців у пересуванні або виходах на вулицю, але влада країни і МОЗ закликає громадян без необхідності не залишати свої будинки, так як єдиним засобом захисту від інфекції є ізоляція.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ООН готує потужний пакет допомоги Україні на тлі пандемії коронавируса COVID-19. Проект отримав назву "План гуманітарного реагування щодо подолання пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні". Планується виділити 165 мільйонів доларів США. Їх залучать в наступні 9 місяців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?