Зеленський допустив звільнення глави МОЗ України - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський допустив звільнення глави МОЗ України - що сталося

Зеленський допустив звільнення глави МОЗ України - що сталося
Джерело:  Hromadske

Народні депутати розглядають питання звільнення глави МОЗ України Іллі Ємця. Рішення щодо кадрових перестановок в Міністерстві охорони здоров'я буде прийнято найближчим часом. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський за підсумками засідання фракції "Слуга народу", передає ONLINE.UA з посиланням на Громадське.

"Сьогодні не обговорювали (можливу заміну Ємця - ред.). Але є таке питання, воно обговорюється, по ряду причин, пов'язаних з різними факторами", - сказав Зеленський і додав, що вже "завтра-післязавтра" буде озвучена інформація про кадрові рішення .

Слід додати, що глава Міністерства охорони здоров'я Ілля Ємець виступає за радикальну боротьбу з коронавірусом в Україні - він наполягає на негайному введенні надзвичайного стану в країні, щоб не допустити масового зараження людей.

Нагадаємо, на ранок 28 березня в Україні зафіксовано 311 випадків зараження коронавірусом. Найбільше коронавірусом інфікувалися мешканці Києва - в столиці вже 74 підтверджених випадки. Також коронавірусна інфекція виявлена у Вінницькій, Волинській. Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Чернівецькій, Черкаській та Чернігівській областях.

У зв'язку із загрозою поширення коронавірусу з 25 березня в Україні введено режим надзвичайної ситуації. Цей режим жодним чином не обмежує українців у пересуванні або виходах на вулицю, але влада країни і МОЗ закликає громадян без необхідності не залишати свої будинки, так як єдиним засобом захисту від інфекції є ізоляція.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ілля Ємець звернувся до українців і підкреслив, що виступає за погодинну оплату для медиків, що працюють в умовах поширення в Україні коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?