Пандемія коронавірусу принесла користь всьому світу - опубліковано фотодоказ
Категорія
Світ
Дата публікації

Пандемія коронавірусу принесла користь всьому світу - опубліковано фотодоказ

Пандемія коронавірусу принесла користь всьому світу - опубліковано фотодоказ
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавіруса в світі, в зв'язку з якою багато країн ввели жорсткий карантин, позитивно вплинула на екологію планети. Над найбільшими містами Європи значно стало чистішим повітря за рахунок різкого зниження концентрації діоксиду азоту. Наочний фотодоказ з супутника опублікувало Європейське космічне агентство, передає ONLINE.UA.

Знімки були зроблені в період з 10 по 25 березня поточного року, коли в багатьох країнах вже ввели жорсткі карантини через поширення коронавіруса. Експерти спостерігали за станом повітря на протязі десяти днів, щоб отримати найбільш достовірний результат. По завершенню спостережень вона показали знімки, на яких показано різке зниження рівня концентрації оксиду азоту (NO2) над багатьма містами Європи, зокрема над Парижем, Міланом і Римом. Для порівняння вони привели знімки аналогічних спостережень, які були зроблені рік тому.

Слід додати, що в Парижі і Паризькому регіоні проба якості повітря після введення карантину у зв'язку з пандемією коронавіруса показала найкращий результат за останні 40 років. У Німеччині і зовсім сподіваються, що за рахунок пандемії і зниженням рівня викиду в атмосферу шкідливих речовин країна досягне своїх цілей щодо захисту клімату в 2020 році. Значний позитивний вплив карантину по коронавірусу на екологію помічено і в Італії - в італійській Венеції через відсутність великої кількості туристів вода в каналах стала чистішою і туди вперше за 60 років повернулися дельфіни. Ще в різних регіонах Італії помічають лебедів і качок, які повертаються до водних шляхів, де їх давно не було.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що пандемія коронавіруса в Китаї обернулася несподіваною користю для екології. У зв'язку з тим, що в Китаї закрили багато міст на карантин і зупинили багато підприємств, викиди отруйних газів від автомобілів і фабрик в атмосферу скоротилися майже на третину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?