Ганебні маніпуляції: в Україні жорстко поставили на місце Росію за скандальну пропозицію
Категорія
Політика
Дата публікації

Ганебні маніпуляції: в Україні жорстко поставили на місце Росію за скандальну пропозицію

Ганебні маніпуляції: в Україні жорстко поставили на місце Росію за скандальну пропозицію
Джерело:  Укрінформ

Росія домагається скасування санкцій, введених проти неї за збройну агресію проти України, за рахунок пандемії коронавіруса. Москва вже запропонувала Генасамблеї ООН прийняти "декларацію про солідарність" в боротьбі з коронавірусом зі скандальним пунктом, який зобов'язує країн-членів відмовитися від усіх міжнародних санкцій, введених не під егідою Ради Безпеки ООН. Постпред України при ООН Сергій Кислиця назвав ці дії Росії ганебними маніпуляціями, на які не піде Генасамблея ООН. Він уточнив, що ще до появи російського документа з'явився проєкт резолюції, співавторами якої стали вже десятки країн, в тому числі Україна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Прогнозовано РФ прагне скористатися важкою ситуацією в світі на тлі поширення Covid-19 для відбілювання своєї агресивної політики. Історичний досвід підказує, що проєкт резолюції ГА ООН, внесений Росією під нейтральною, на перший погляд, назвою "Декларація про солідарність ООН в період загрози Covid -19", не має нічого спільного з реальністю", - прокоментував ситуацію український дипломат.

Він нагадав, що санкції проти Росії введені не через коронавірус, а через грубе порушення Статуту ООН та інших норм міжнародного права. При цьому, підкреслив дипломат, санкції ніяк не обмежують гуманітарну допомогу, за яку так розхвилювалися в Кремлі, і можуть бути скасовані тільки за умови припинення протиправних дій щодо України.

"Створюється враження, що власне для цього єдиного пункту і був ініційований російський документ. Це все нагадує політичні маніпуляції в їх найбільш ганебному вигляді, коли Москва прагне реалізувати свій шкурний інтерес за рахунок спільної біди", - додав Кислиця.

Дипломат додав, що для української сторони абсолютно неприйнятна зараз розмова про скасування санкцій, яку підкреслює російський документ, під виглядом гуманітарних міркувань. Він підкреслив, що "світ не потребує моралізування від режимів, які дискредитували себе в очах свого населення і міжнародного співтовариства".

Слід зазначити, що Росія в проєкті своєї декларації пропонувала "протистояти глобальним викликам на основі добросусідства, утримуватися від підвищення торгових бар'єрів, введення нових експортних обмежень або здійснення протекціоністських і дискримінаційних заходів, які не відповідають правилам СОТ, а також не застосовувати ніяких односторонніх примусових заходів, прийнятих без мандата Ради Безпеки ООН ".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія вирішила скористатися пандемією коронавіруса на свою користь. У Москві запропонували Європі обнулити всі санкції в світі, включаючи введені обмеження проти Росії через Україну, так як загроза економічної кризи зростає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?