Українці масово повертаються додому: прикордонники пішли на безпрецедентне рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці масово повертаються додому: прикордонники пішли на безпрецедентне рішення

Українці масово повертаються додому: прикордонники пішли на безпрецедентне рішення
Джерело:  online.ua

За минулу добу в Україну повернулися понад 37 тисяч українців з-за кордону у зв'язку з пандемією коронавіруса. Велика частина людей прибула до кордону пішки - для їх перевезення через кордон було здійснено близько 500 автобусних рейсів 80 автобусами. Через масове скупчення піших людей біля кордону утворилася значна черга. Всі українці, що повернулися додому, пройшли температурний срінінг і в установленому порядку оформили інформативні угоди про самоізоляцію. Подробиці масового повернення додому українців повідомила пресслужба ДПСУ, передає ONLINE.UA.

Прикордонники відзначили, що вчора пасажирський потік в Україну збільшився вдвічі. 27 березня український кордон на в'їзд і виїзд в загальному перетнули майже 49 тисяч осіб, з яких понад 37 тисяч осіб - це українці, які повернулися з-за кордону (для порівняння - 26 березня в Україні повернулися 18 тисяч осіб). Крім того, в аеропорту "Бориспіль" за добу було оформлено 5,5 тисячі громадян, які повернулися в Україну майже 30 рейсами. При цьому Україну вчора покинули 4,4 тисячі іноземців, які були оформлені на виїзд.

Через масове повернення українців додому прикордонники прийняли безпрецедентне рішення. Вони відкрили піший напрямок руху поруч з пунктом пропуску "Краковець", де на автомагістралі А4 розгорнули пересувні автомобільні комплекси прикордонного контролю на базі двох автомобілів. Тут 12 експертів з перевірки документів оформили на вхід в Україну майже 2400 пішоходів.

Сьогодні, 28 березня, за даними прикордонників, черг перед пунктами пропуску немає.

Нагадаємо, на ранок 28 березня кількість хворих на коронавірус в Україні збільшилася до 311 осіб, з них 8 летальних випадків, 5 пацієнтів одужали - 4 дорослих, 1 дитина. Упродовж минулої доби було зафіксовано 93 нових випадки. У світі число заражених коронавірусом досягло 598 032 осіб. Найбільше людей заражено в США - 104 256 людини, в Італії - 86 498 осіб, в Іспанії - 65 719 людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що коронавірус виявили у начальника поліції Києва Андрія Крищенка, а також ще у трьох правоохоронців і курсанта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?