Зеленський прийняв важливе рішення по ООС і ЗСУ - вже підписані укази
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський прийняв важливе рішення по ООС і ЗСУ - вже підписані укази

Зеленський прийняв важливе рішення по ООС і ЗСУ - вже підписані укази
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський завершив перехід ЗСУ на нову систему управління за стандартами НАТО. Він прийняв важливе рішення про зміну керівного складу української армії, в зв'язку з чим були проведені кадрові перестановки в ООС і ЗСУ. Командувачем Об'єднаних сил Збройних сил України призначено Сергія Наєва, главою Генштабу - Сергія Корнійчука. Відповідні укази президент підписав напередодні, передає ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

Згідно з указами президента, Руслан Хомчак був звільнений з посади начальника Генерального штабу - головнокомандувача Збройними силами України і призначений головнокомандувачем ЗСУ. Генштабом тепер керуватиме Сергій Корнійчук, який до цього був першим заступником Хомчака.

Новий командувач ООС Сергій Наєв раніше вже керував операцією Об'єднаних сил на Донбасі. Вперше він був призначений командувачем ОС в березні 2018 роки після переформатування антитерористичної операції. У травні 2019 року указом на той момент чинного президента Петра Порошенка Наєв був звільнений з посади командувача операцією Об'єднаних сил.

Нагадаємо, кадрові перестановки в ООС і ЗСУ проведені після прийняття закону про національну безпеку, який розділяє повноваження головнокомандувача Збройних сил України та начальника Генерального штабу. Тепер начальник Генерального штабу не є головнокомандувачем Збройних сил України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський провів кадрові перестановки в СБУ. Президент звільнив Дмитра Нескоромна і Олександра Карпенко з посад заступника голови СБУ Івана Баканова. На їх місце він призначив Василя Малюка і Володимира Краснянського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?