Як будуть лікувати українців без декларації з сімейним лікарем: в МОЗ прийняли рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Як будуть лікувати українців без декларації з сімейним лікарем: в МОЗ прийняли рішення

Як будуть лікувати українців без декларації з сімейним лікарем: в МОЗ прийняли рішення
Джерело:  interfax.com.ua

У зв'язку з поширенням коронавіруса в Україні багато людей зіткнулися з черговою проблемою - відсутністю декларації з сімейним лікарем. У МОЗ закликали українців підписати декларацію, але пообіцяли, що центри первинної медико-санітарної допомоги будуть доукомплектовані лікарями, які будуть лікувати і консультувати українців, у яких не буде укладена декларація. Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу в суботу, 28 березня, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

Ляшко закликав українців вирішити питання щодо укладення декларації з сімейними лікарями. Але якщо раптом з'являються симптоми коронавірусної інфекції - висока температура, кашель сухий і утруднене дихання, він порекомендував не затягувати і звертатися за медичною допомогою, в тому числі шляхом виклику екстреної медичної допомоги.

"Ми будемо рекомендувати центри первинної медико-санітарної допомоги додатково укомплектувати лікарями, які консультуватимуть хворих з коронавірусною хворобою та іншими симптомами гострої респіраторної хвороби на період епідемії в Україні: саме тих пацієнтів, у яких відсутні декларації з сімейним лікарем", - пояснив Ляшко, як МОЗ вирішило діяти з пацієнтами, у яких немає укладених декларацій.

Нагадаємо, мерія Києва раніше обіцяла, що у жителів столиці з симптомами гострого респіраторного захворювання не будуть вимагати наявності декларації з сімейним лікарем для надання допомоги - столичні медики надаватимуть допомогу всім, у кого буде підозра або зараження коронавірусом. Ті кияни, які підписали декларацію, зокрема, мають право на безкоштовні аналізи, а також зможуть отримати ліки в рамках програми, яку фінансує місто. Влада Києва нагадала, що терміни, в які можна підписати декларацію, не обмежені - зробити це можна навіть під час прийому у лікаря.

Важливо додати, що на ранок 28 березня кількість хворих коронавірусів в Україні збільшилася до 311 осіб, з них 8 летальних випадків, 5 пацієнтів одужали - 4 дорослих, 1 дитина. Упродовж минулої доби було зафіксовано 93 нових випадки. У світі число заражених коронавірусом досягло 598 032 чоловік. Найбільше людей заражено в США - 104 256 людини, в Італії - 86 498 осіб, в Іспанії - 65 719 людей.

Раніше ONLINE.UA публікував список порад і рекомендацій ВООЗ, які допоможуть захиститися від COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?