З Донбасу прийшли тривожні новини - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

З Донбасу прийшли тривожні новини - що відбувається

З Донбасу прийшли тривожні новини - що відбувається
Джерело:  online.ua

Вдень 28 березня ситуація на Донбасі різко загострилася. Збройні формування РФ посилили мінометну атаку по позиціях ООС, а також активізували снайперів, в результаті обстрілу яких отримали поранення українські захисники. Що сегодя відбувається на Донбасі повідомив пресцентр штабу ООС, передає ONLINE.UA.

У зведенні ООС зазначено, що сьогодні у населеного пункту Шуми бойовики вели по українським захисникам вогонь зі стрілецької зброї. В результаті обстрілу один український військовий отримав вогнепальне кульове поранення - його стан важкий. Аналогічна атака була зафіксована поблизу населеного пункту Хутір Вольний. Там кулею снайпера був поранений український військовослужбовець, медики оцінюють його стан - середньої тяжкості. Постраждалі в результаті збройної агресії російських збройних формувань воїни оперативні отримали першу медичну допомогу. Їх евакуювали до лікувальних установ.

Також в штабі ООС повідомили, що сьогодні російсько-окупаційні війська знову вдарили по українським захисникам із застосуванням озброєння, яке згідно Мінських домовленостей має бути відведено на відстань понад 15 км від лінії розмежування. Скориставшись відсутністю патрулів спостережної місії ОБСЄ поблизу лінії розмежування, ворог відкрив вогонь в бік опорних пунктів ООС. З шостої години ранку озброєні формування РФ випустили 18 мін 120-мм калібру - їх злочинні дії були зафіксовані на відео.

Підрозділи зі складу операції Об'єднаних сил дали збройним формуванням Російської Федерації жорстку відповідь з озброєння БМП-2. Відомо, що бойовики зазнали втрат.

Слід додати, що напередодні бойовики 12 раз порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції ООС із заборонених мінометів калібрів 120 і 82 мм, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Під ворожий вогонь потрапили захисники Талаківці, Павлопіля, Водяного, Богданівки, Пєсков, Старогнатівці, Миронівки, Південного, Луганського та Троїцького.

"На всі ворожі обстріли військовослужбовці Об'єднаних сил відповідали прицільним вогнем з наявних вогневих засобів", - уточнюється в зведенні ООС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія в величезних кількостях перекидає техніку на Донбас- тільки за останній місяць РФ перекинула більше 30 вагонів з боєприпасами, приблизно 8000 тонн пального для техніки і більше 10 одиниць танків і БМП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?