Притиснення прав людини: ЄС рішуче засудив Москву за зміну законодавства
Категорія
Світ
Дата публікації

Притиснення прав людини: ЄС рішуче засудив Москву за зміну законодавства

Притиснення прав людини: ЄС рішуче засудив Москву за зміну законодавства
Джерело:  online.ua

Росія знову поповнила список небажаних організацій - в нього внесли Європейський фонд підтримки демократії, який здійснює донорські проєкти з підтримки демократії та неурядових організацій в третіх країнах. У Москві оцінили діяльність Фонду як таку, що "становить загрозу основам конституційному ладу і безпеці Російської Федерації". В ЄС рішуче засудили Росію за такі дії і закликали переглянути законодавство, спрямоване на притиснення прав всього російського суспільства. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Європейської Ради.

"Фонд є організацією, заснованою на цінностях і созданой Європейським Союзом і його державами-членами. Вона представляє основи і принципи, які відображені в Європейській Конвенції з прав людини та поділяються багатьма іншими країнами по всьому світу. ЄС закликає відповідні російські владні структури переглянути законодавство по "небажаним організаціям" і виключити з їх переліку Європейський фонд підтримки демократії і інші міжнародні та іноземні донорські організації, які були змушені зупинити свої операції, спрямовані на зміцнення громадянського суспільства в Російській Федерації ", - йдеться в офіційному документі ЄС.

Високий представник ЄС окремо відзначив, що російське законодавство про "небажані організації" та "іноземних агентів" призводить до утисків громадянського суспільства, незалежних ЗМІ та прав політичної опозиції, а також негативно впливає на функціонування всього громадянського суспільства в Росії. Він вимагає, щоб Москва привела законодавство РФ у відповідність з власними зобов'язаннями за європейськими і міжнародними законами в галузі прав людини, включаючи відповідні рекомендації Венеціанської комісії.

Нагадаємо, Європейський фонд підтримки демократії - незалежна організація, що надає гранти. Фонд був створений в 2013 році Європейським союзом і державами-членами ЄС як автономний міжнародний цільовий фонд для сприяння розвитку демократії в державах Європейської політики сусідства (країни Східного партнерства, Близького Сходу і Північної Африки), на Західних Балканах, в Туреччині, а також за їх межами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна вирішили помститися Євросоюзу  - офіційна Москва прийняла рішення розширити список громадян країн Євросоюзу, яким заборонений в'їзд на територію Росії. Саме так влада РФ вирішили помститися за санкції Брюсселю, які були розширені за "вибори" в окупованому Криму .

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?