У Путіна пішли на жорстке рішення через коронавірус - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна пішли на жорстке рішення через коронавірус - що відомо

У Путіна пішли на жорстке рішення через коронавірус - що відомо
Джерело:  online.ua

З 30 березня Росія повністю закриває кордон через поширення короанвіруса. Рух зупинять через автомобільні, залізничні, пішохідні, річкові та змішані пункти пропуску. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт російського уряду.

Зокрема, Росія обмежує рух через автомобільні, залізничні, пішохідні та інші пункти пропуску через держкордон, включаючи сухопутну ділянку російсько-білоруського кордону. На який термін закрили кордон в Росії, в постанові не уточнюється. РосЗМІ повідомляють, що уряд також розглядає можливість зупинити авіа- та залізничні пасажирські перевезення всередині країни.

З 30 березня перетнути кордон Росії зможуть тільки дипломатичні працівники та співробітники офіційних представництв Росії, водії вантажівок, екіпажі річкових суден та поїздів, члени офіційних делегацій, особи, що виїжджають з Росії в зв'язку зі смертю близького родича за умови пред'явлення копії свідоцтва або довідки про смерть, а також документа, що підтверджує ступінь споріднення, мешканці так званих "ЛНР" і "ДНР".

На сьогоднішній день в Росії заразилися коронавірусом вже майже 1300 осіб, шестеро з них померли. Найбільше хворих у Москві - більше 800 підтверджених випадків. Влада Москви, за даними ЗМІ, серйозно розглядає варіант закриття міста через поширення коронавіруса COVID-19. Йдеться про введення комендантської години і обмеження на в'їзд.

Нагадаємо, раніше в Росії передумали щодо жителів "ЛНР" і "ДНР", яким заборонили в'їзд в країну на період карантину по коронавірусу. 23 березня було підписано розпорядження, в якому жителів так званих "ЛНР" і "ДНР" внесли до списку виключення - їм знову дозволили в'їзд на територію РФ навіть за умови відсутності російського паспорта. У новій постанові від 28 березня, в якому прийняли рішення закрити кордон Росії, знову зазначено, що з 30 березня територію РФ зможуть перетнути лише жителі ОРДЛО з російськими паспортами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна повністю закрила в'їзд і виїзд в зоні ООС з боку Харківської, Запорізької та Дніпропетровської областей. В Україну заборонили в'їзд українцям з пропискою в Донецькій і Луганській областях - їх закликали без вагомих причин не залишати райони постійного проживання. Відповідно на непідконтрольні Україні територія не будуть пропускати українців, які не мають прописки в ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?