Коронавірус вдарив по супутниковому інтернету: OneWeb вже оголосила про банкрутство
Категорія
Технології
Дата публікації

Коронавірус вдарив по супутниковому інтернету: OneWeb вже оголосила про банкрутство

Коронавірус вдарив по супутниковому інтернету: OneWeb вже оголосила про банкрутство
Джерело:  online.ua

Запуск глобального супутникового інтернету під загрозою зриву - компанія-конкурент Ілона Маска, яка поряд зі SpaceX збиралася забезпечити весь світ високошвидкісним супутниковим інтренетом, збанкрутувала. Причиною банкрутства OneWeb стала економічна криза через коронавірус. Британській компанії не вдалося залучити додаткові інвестиції на реалізацію програм запуску супутників на орбіту. Відповідна заява, відправлена до суду у справах банкрутств Південного округу штату Нью-Йорк, була опублікована на сайті компанії, передає ONLINE.UA.

У газеті Financial Times повідомили, що причиною банкрутства OneWeb став провал переговорів з японським SoftBank про притягнення додаткового фінансування на суму 2 млрд доларів. У зв'язку з цим компанія більше не зможе запускати супутники і наземні станції в космос для створення космічного інтернету, який в майбутньому буде можливо в глобальному форматі роздавати людству. Відзначається, що в даній ситуації багатьох співробітників компанії довелося звільнити.

Слід зазначити, що переговори щодо додаткового фінансування OneWeb провалилися в суботу, 21 березня, за кілька годин до того, як компанія вивела 34 супутника на орбіту.

Нагадаємо, компанія OneWeb планувала до 2027 року забезпечити високошвидкісним доступом в інтернет весь світ. Планувалося запустити в космос 684 супутників, які будуть розташовуватися в 12 різних площинах з висотою орбіти 1200 кілометрів. Перші шість супутників OneWeb були запущені в лютому 2019 року. Тестування супутників і терміналів показало, що вони здатні забезпечувати швидкість вище 400 мегабіт в секунду і час відповіді від супутника на рівні 30 мілісекунд.

До слова, компанія американського підприємця Ілона Маска продовжує успішно виводити на орбіту інтернет-супутники. У найближчій перспективі SpaceX планує вивести на орбіту 12 тисяч інтернет-супутників Starlink.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Маск вивів на орбіту десятки інтернет-супутників, через що вчені б'ють на сполох. Вони попереджають, що через ці супутників небезпечні астероїди стануть невидимими і їх неможливо буде відстежити, а це несе велику загрозу для планети і вивчення космосу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?