У США від коронавіруса вперше померло немовля - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

У США від коронавіруса вперше померло немовля - що відомо

У США від коронавіруса вперше померло немовля - що відомо
Джерело:  online.ua

У світі зафіксували першу смерть немовля від коронавіруса. Йдеться про дитину з американського міста Чикаго, якій ще не було року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Департаменту охорони здоров'я американського штату Іллінойс.

"Ніколи ще не було смерті, пов'язаної з COVID-19, у немовля. В даний час проводиться повне розслідування, щоб встановити причину смерті", - наводяться в релізі слова голови департаменту Нгозі Езіке.

У відомстві підкреслили, що найбільш схильні до ризику захворювання COVID-19 літні люди. Більше 85% смертей від коронавіруса саме в Іллінойсі доводиться на людей у віці 60 років і старше. Але в департаменті охорони здоров'я нагадали, що люди різного віку заражаються коронавірусом нового типу.

Важливо додати, що це не перше немовля, яке захворіло коронавірусом в США. Кілька днів тому стало відомо, що тритижнева дитина в Нью-Йорку стала наймолодшим пацієнтом з коронавірусом в Штатах. Малюк кілька днів проходив лікування в госпіталі, після чого його відправили додому. Експерти назвали цей випадок захворювання дитини нагадуванням батькам про те, що діти, як і дорослі, уразливі до коронавірусу, і їх необхідно оберігати та не наражати на небезпеку.

Нагадаємо, на ранок 29 березня кількість захворілих коронавірусом в світі досягає вже 664 235 людей. На першому місці по захворюваності знаходяться США - там підтверджено 123 774 випадки зараження. На другому місці Італія, яка лідирує серед усіх країн за смертністю від коронавіруса. У цій країні вже захворіли інфекцією 92472 людини, а померло 10 023 пацієнтів.

В Україні на сьогоднішній день кількість хворих на коронавірус збільшилася - за станом на 22:00 28 березня підтверджено 356 випадків зараження. За останню добу було виявлено 46 нових випадки.

Раніше ONLINE.UA публікував поради та рекомендації МОЗ, як захистити дитину від коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?