Коронавірус в ОРДЛО: окупанти зробили тривожне визнання
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус в ОРДЛО: окупанти зробили тривожне визнання

Коронавірус в ОРДЛО: окупанти зробили тривожне визнання
Джерело:  online.ua

В окупованому Луганську зафіксовано перший випадок зараження коронавірусом. Позитивний тест виявився у жителя Слов'яносербського району, який прибув з-за меж так званої "ЛНР". Чоловіка госпіталізовано у відділення Луганської міської лікарні №4, пацієнту вже проводиться лікування. Представниця окупантів, яка займає посаду так званого "міністра охорони здоров'я ЛНР" Наталя Пащенко зізналася, що цей випадок зараження - це вже перший тривожний дзвіночок, який повинен насторожувати не тільки "владу", але і населення, передає ONLINE.UA з посиланням на підконтрольні бойовикам ресурси.

"Виявлено перший позитивний тест на коронавірус у нашого пацієнта, я хочу сказати - це не остаточний діагноз. Але це вже перший дзвіночок, який повинен насторожити, і населення в тому числі. Він вимагає підтвердження, нам буде потрібно кілька діб для того, щоб підтвердити або виключити даний діагноз ", - заявила Пащенко.

Представниця окупантів запевнила, що після прибуття в "ЛНР" (звідки - не уточнюється) чоловік перебував на самоізоляції і спілкувався тільки з членами своєї сім'ї - всі вони вже оглянуті медиками і знаходяться на контролі.

Слід зазначити, що раніше український омбудсмен Людмила Денисова повідомляла, що на окупованих територіях Луганської та Донецької областей майже 150 осіб госпіталізовано з пневмонією, але діагностувати коронавірус можливості немає через відсутність тестів в лікарнях. Волонтери та правозахисники б'ють на сполох через ситуацію з коронавірусом в ОРДЛО. Вони вважають, що окупанти "ДНР" і "ЛНР" можуть і навмисно приховувати випадки інфікування, щоб уникнути паніки серед населення.

Об'єктивними даними про епідеміологічну ситуацію в "ДНР" і "ЛНР" не володіє навіть Міжнародний комітет Червоного Хреста - одна з небагатьох міжнародних організацій, що працює по обидва боки лінії фронту на Донбасі. У МКЧХ готові передати в ОРДЛО і медичне обладнання, і тести на коронавірус, але бойовики не поспішають одержувати допомогу. Вони обмежили доступ всім представникам міжнародних організацій, включаючи ОБСЄ, і впевнено заявляють, що готові до зустрічі з епідемією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ООН нагадали Москві, що відповідальність за загрозу поширення коронавірусної інфекції в Криму і на Донбасі зараз повністю лежить на Росії  - представники місії вимагають, щоб РФ інформувала міжнародну спільноту про заходи, які вживаються для боротьби з поширенням COVID19 на окупованих українських територіях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?