Мільйони масок і тисячі костюмів захисту: в Україну прибула друга партія допомоги з Китаю
Категорія
Україна
Дата публікації

Мільйони масок і тисячі костюмів захисту: в Україну прибула друга партія допомоги з Китаю

Мільйони масок і тисячі костюмів захисту: в Україну прибула друга партія допомоги з Китаю
Джерело:  online.ua

У неділю, 29 березня, в Україну прибула друга партія гуманітарної допомоги з Китаю для боротьби з коронавірусом. Китайська сторона передала Україні 300 тисяч респіраторів, 35 тисяч костюмів захисту, 1,8 мільйона медичних масок та інше медспорядження. Подробиці і фото гуманітарного вантажу з Китаю опублікував в соцмережі заступник глави Офісу президента України, секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко, передає ONLINE.UA.

Літак з допомогою з Китаю вже знаходиться в Києві. Гуманітарний вантаж спочатку доставлять на логістичний склад, а після почнуть розвозити по регіонах України. Сьогодні вночі в Китай за новою партією допомоги відправиться наступний літак.

"З вівторка матимемо два додаткових літака. Це допоможе аптечним мережам швидко наповнити ринок дешевими масками та іншими засобами захисту. Також уночі очікуємо 100 тисяч ПЛР-тестів окремої доставкою" - уточнив Тимошенко.

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомляв, що з Китаю повинні прибути:

  • 10 млн високоточних лабораторних тестів;

  • 10 апаратів штучної вентиляції легенів;

  • 1 млн масок, які надійдуть в українські аптеки;

  • 100 тисяч масок підвищеної захисту для лікарів і працівників поліції;

  • 400 тисяч експрес-тестів;

  • 10 тисяч літрів дезінфекційної рідини.

Як повідомляв ONLINE.UA, на ранок 29 березня в Україні зафіксовано 418 випадків зараження коронавірусом. За останню добу виявлено 109 нових випадків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?