Хто під загрозою зараження коронавірусом: МОЗ попередило про небезпеку
Категорія
Україна
Дата публікації

Хто під загрозою зараження коронавірусом: МОЗ попередило про небезпеку

Хто під загрозою зараження коронавірусом: МОЗ попередило про небезпеку
Джерело:  online.ua

На сьогоднішній день більшість випадків зараження коронавірусом в Україні припадає на пацієнтів у віці 31-60 років. При цьому більше 5% від усіх захворілих складають діти у віці до 10 років. Такі вікові групи ризику озвучив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу 29 березня, передає ONLINE.UA.

Ляшко підкреслив, що за останню добу найбільше коронавірусом захворіли люди у віці від 31 до 40 років - це 22% від усіх захворілих. Говорячи про загальний розподіл захворюваності, то 65% складають люди у віці від 31 до 60 років. На них припадає 65% випадків від усіх інфікованих.

"В Україні є і випадки захворювання серед дітей до 10 років. Це 5,4% випадків серед усіх хворих", - підкреслив Ляшко.

Також заступник міністра повідомив, що з 29 березня в Україні будуть по-новому лікувати коронавірус - Міністерство охорони здоров'я оновило стандарт надання медичної допомоги, які стосуються алгоритму виявлення захворювання, алгоритму роботи екстреної медичної допомоги, епідеміологів. Нові стандарти також містять правила використання засобів індивідуального захисту, правила догляду за хворими з Covid-19 в домашніх умовах, критерії для госпіталізації хворих у важких і середньої тяжкості випадках.

При цьому Ляшко нагадав, що специфічного лікування коронавіруса не існує, проводиться тільки симптоматичне лікування. Тому він закликав українців дотримуватися карантину і заходів профілактики, так як це єдині на сьогодні способи захиститися від інфекції.

Нагадаємо, в неділю, 29 березня, число хворих на коронавірус в Україні збільшилося - станом на 10:00 підтверджено 418 випадків зараження. За останню добу було виявлено 109 нових випадки. Важливо відзначити, що інфекція дісталася вже до кожного регіону країни.

Кількість хворих на коронавірус в світі досягає вже 664 235 людей. На першому місці по захворюваності знаходяться США - там підтверджено 123 774 випадки зараження. На другому місці Італія, яка лідирує серед усіх країн за смертністю від коронавіруса. У цій країні вже захворіли інфекцією 92472 людини, а померло 10 023 пацієнтів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МВС Арсен Аваков звернувся до українців з попередженням про можливе посилення карантинних заходів та запровадження комендансткого години, якщо ситуація з коронавірусом в країні буде погіршуватися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?