В Україні будуть по-новому лікувати хворих на коронавірус - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні будуть по-новому лікувати хворих на коронавірус - що важливо знати

В Україні будуть по-новому лікувати хворих на коронавірус - що важливо знати
Джерело:  online.ua

В Україні будуть по-новому лікувати хворих на коронавірус - МОЗ оновив стандарти, згідно з якими госпіталізувати тепер будуть тільки пацієнтів у важкому стані. Решта хворі будуть проходити лікування в домашніх умовах. Про нововведення повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу в неділю, 29 березня, передає ONLINE.UA.

На офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я вже опубліковані нові стандарти лікування хворих на коронавірус в Україні. Вони передбачають впровадження "клінічного сортування", при якому госпіталізувати в лікарню будуть тільки хворих середнього та тяжкого ступеня.

"З сьогоднішнього дня Україна буде працювати за новими стандартами медичної допомоги, що містять і певні рекомендації до лікування хворих з коронавірусною хворобою", - пояснив заступник міністра.

У нових стандартах прописаний алгоритм виявлення хворого коронавірусної хвороби, алгоритм роботи екстреної медичної допомоги, епідеміологів, правила використання засобів індивідуального захисту, правила догляду за хворими коронавірусною хворобою в домашніх умовах, критерії для госпіталізації важких і середньої тяжкості випадків. Також МОЗ рекомендує доукомплектувати центри первинної медико-санітарної допомоги та залучити фахівців інших спеціальностей для надання допомоги хворим на коронавірус українцям, оскільки "саме медик може прийняти рішення щодо критеріїв госпіталізації і вирішити необхідність перебування хворого в стаціонарі або продовження лікування вдома".

Ляшко додав, що за новими стандартами українські медики тепер зможуть рекомендувати деяким хворим ряд препаратів, які використовуються в світі для лікування хворих на COVID-19. Він нагадав, що специфічного лікування коронавірусної хвороби не існує, тому лікарі проводять тільки симптоматичне лікування.

"Ми в МОЗ прийняли рішення - у нас створена експертна група з провідних професорів і клініцистів, які будуть вивчати всі передові засоби лікування, які використовуються в світі і рекомендувати їх використання на території України у випадках, коли варіантів для порятунку життя для хворого не буде ", - пояснив позицію МОЗ Ляшко.

Нагадаємо, в неділю, 29 березня, число хворих на коронавірус в Україні збільшилося - станом на 10:00 підтверджено 418 випадків зараження. За останню добу було виявлено 109 нових випадки. Важливо відзначити, що інфекція дісталася вже до кожного регіону країни. Кількість хворих на коронавірус в світі досягає вже 664 235 людей. На першому місці по захворюваності знаходяться США - там підтверджено 123 774 випадки зараження. На другому місці Італія, яка лідирує серед усіх країн за смертністю від коронавируса. У цій країні вже захворіли інфекцією 92472 людини, а померло 10 023 пацієнтів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міністерство охорони здоров'я уточнило, в якому віці українці найбільше хворіють на коронавірус. Незважаючи на те, що раніше найбільш вразливою категорією називали літніх людей, в Україні найбільше заражаються інфекцією люди у віці 31-60 років. При цьому в країні зафіксовано і випадки зараження у дітей до 10 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?