Буде жорсткий режим: в Україні посилили заходи для українців, що повертаються з-за кордону
Категорія
Україна
Дата публікації

Буде жорсткий режим: в Україні посилили заходи для українців, що повертаються з-за кордону

Буде жорсткий режим: в Україні посилили заходи для українців, що повертаються з-за кордону
Джерело:  online.ua

Україна посилює режим в'їзду в країну з-за кордону - тепер всіх українців, які будуть приїжджати, будуть поміщати на обов'язкову обсервацію. Про нові жорсткі карантинні заходи, які вводяться для запобігання поширенню коронавіруса в країні, повідомив глава МВС Укураїни Арсен Аваков, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу міністерства внутрішніх справ.

"У найближчі дні ще будуть авіарейси, якими ми заберемо людей з В'єтнаму, з Багнкока і з далеких країн. Але буде інший режим. Літак прилетить - всі ці люди пройдуть перевірку і обсервацію, примусову. І тільки потім тест, і тільки потім вони йдуть на свободу ", - розповів Аваков і підкреслив, що режим посилили, грунтуючись на досвіді 15 країн-партнерів.

Міністр додав, що ніхто не забороняє українцям повертатися на батьківщину через пандемію коронавіруса. Він нагадав, що сьогодні в країні закрито регулярне і нерегулярне авіа- і залізничне сполучення, але будь-який громадянин України - ледь живий або абсолютно здоровий - може прийти до українських кордонів, і, навіть якщо він втратив паспорт, його пропустять.

Слід додати, що 29 березня, за даними ДПСУ, пасажиропотік на кордоні зменшився в два рази. Напередодні на територію України повернулося понад 16 тисяч громадян, з яких майже 3,5 тисячі - авіарейсами.

"На сьогоднішній ранок на кордоні немає ні черг з осіб, які подорожують власним транспортом, ні тих, хто прибув в пункти пропуску пішки", - йдеться в повідомленні прикордонників.

При цьому відомо, що сьогодні, 29 березня, в Україні спецрейсом прилетіли з Нью-Йорка 359 українців, а потягом з Москви повернулися понад 700 осіб. Всім українцям по прибуттю провели температурний скринінг, вони також підписали інформаційну угоду про самоізоляцію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 27 березня в Україну повернулися понад 37 тисяч українців з-за кордону у зв'язку з пандемією коронавіруса. Велика частина людей прибула до кордону пішки - для їх перевезення через кордон було скоєно близько 500 автобусних рейсів, для яких використовували близько 80 автобусів. Через масове повернення українців додому прикордонники прийняли безпрецедентне рішення. Вони відкрили пішу напрямок руху поруч з пунктом пропуску "Краковець".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?