Китай повідомив чудові новини про коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай повідомив чудові новини про коронавірус

Китай повідомив чудові новини про коронавірус
Джерело:  online.ua

На території Китаю зупинена епідемія коронавіруса. У провінції Хубей, де спочатку стався спалах коронавірусної інфекції, за останню добу не зафіксовано жодного випадку зараження. При цьому на території КНР число тих, що заразилися коронавірусом нового типу зросла на 45. Про це заявив офіційний представник державного комітету з питань охорони здоров'я КНР Мі Фен на брифінгу 29 березня, передає ONLINE.UA.

"Станом на 28 березня кількість підтверджених випадків зараження інфекцією зводиться до мінімуму, поширення епідемії на території Китаю в цілому зупинено", - заявив Мі Фен.

Нагадаємо, спалах COVID-19 стався в китайському місті Ухань в кінці грудня 2019 року. Загальна кількість виявлених випадків зараження в країні за весь час епідемії досягла 81 439, померло 3 300 людей. 12 березня в Китаї заявили, що в країні пройдено пік епідемії. Поширення недуги пішло на спад після декількох тижнів жорстких заходів, введених владою для контролю за пересуванням людей і транспортним сполученням. Влада китайської провінції Хубей планує з 8 квітня почати знімати обмеження на транспортне сполучення з містом Ухань, який став осередком поширення коронавіруса.

Важливо відзначити, що на сьогоднішній день за межами Китаю коронавірусом захворіли майже 600 тисяч осіб. На першому місці по захворюваності знаходяться США - 123 781 підтверджений випадок, на другому місці Італія, де зафіксовано 92 472 зараження коронавірусом, від якого вже померло 10 023 пацієнтів.

У неділю, 29 березня, число хворих на коронавірус в Україні збільшилося - станом на 10:00 підтверджено 418 випадків зараження. За останню добу було виявлено 109 нових випадки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Китаї зробили тривожний прогноз по пандемії коронавіруса. Китайські експерти впевнені, що Європі не варто розраховувати на швидку перемогу над інфекцією - пандемія може тривати до двох років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?