Коронавірус в Криму: окупанти прийняли нове скандальне рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус в Криму: окупанти прийняли нове скандальне рішення

Коронавірус в Криму: окупанти прийняли нове скандальне рішення
Джерело:  online.ua

Окупанти українського Криму шокували новою ініціативою - вони пропонують порушити кримінальну справу проти кримчанина з коронавірусом за те, що він відвідав медичний заклад і заразив його співробітника. З такою скандальним пропозицією виступив так званий "глава Криму" Сергій Аксьонов на засіданні оперативного штабу по боротьбі з коронавірусом, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Є перший випадок зараження, повинні бути кримінальні справи. Людина самоізоляції не дотримувалася, вона знала, що карантин не дотримується. Через цю недбалість заразилася ще одна людина. Вважаю, що має бути перша кримінальна справа", - дав наказ Аксьонов так званим "прокурору" і "голові МВС" українського півострова.

У Росспоживнагляді по Криму уточнили, що хворий відвідав медичний центр, де заразив співробітника медцентру під час медогляду. Вже встановлено 78 контактних осіб із зараженим, які знаходяться на самоізоляції, в обсерваторах, інфекційних лікарнях.

Всього в окупованому Криму під наглядом перебувають 2620 осіб, з них на самоізоляції 2548 людей. Всього на півострові, за даними окупантів, 15 підтверджених випадків зараження коронавірусом.

Слід зазначити, що окупанти ввели в українському Криму жорсткий карантин. З 28 березня вони заборонили роботу нічних клубів, кафе, барів, спортзалів, басейнів, салонів краси, також закриті магазини, продукція яких не відноситься до товарів першої необхідності. Також під заборону потрапили ломбарди, офіси мікрокредітних організацій та автомийки.

Додамо, напередодні і в Росії порушили першу кримінальну справу за порушення карантину по коронавірусу. Справу порушено стосовно чоловіка, який 21 березня прилетів зі Швейцарії та повинен був самоізолюватись в своїй квартирі, але виходив з неї. За рішенням Росспоживнагляду поліцейські відправили його в пансіонат "Зоря", переобладнаний для ізоляції в зв'язку з коронавірусом. Напередодні він виліз з вікна на четвертому поверсі, спустився і переліз через паркан, щоб сходити в магазин.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в окупованому Луганську зафіксовано перший випадок зараження коронавірусом. Позитивний тест виявився у жителя Слов'яносербського району, який прибув з-за меж так званої "ЛНР". Чоловіка госпіталізовано у боксированное відділення Луганської міської лікарні №4, пацієнту вже проводиться лікування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?