Кабмін підготував неприємний сюрприз чиновникам
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін підготував неприємний сюрприз чиновникам

Кабмін підготував неприємний сюрприз чиновникам
Джерело:  online.ua

Українським міністрам і чиновникам можуть удвічі урізати зарплати до кінця року. З такою несподіваною інціатівою виступив Кабмін, який пропонує скоротити фінансування на зарплати з держбюджету, який вирішили змінити для виділення коштів на соціальну допомогу українцям під час пандемії коронавірусу. Про це 29 березня повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає ONLINE.UA.

"На час пандемії і боротьби з коронавірусом Кабінет Міністрів чітко розставляє пріоритети. Ми будемо підтримувати людей і бізнес. У той же час, топчиновників повинні розуміти ситуацію і "затягнути паски", - пояснив суть ініціативи Шмигаль.

Глава Кабміну уточнив, що уряд пропонує урізати розмір оплати праці тим чиновникам, які мають заробітну плату більше 10 "мінімалок", тобто вище 47 тисяч гривень - їм хочуть виплачувати тільки половину. Скорочувати зарплати не планують тільки працівникам, задіяним у заходах по боротьбі з COVID-19 та заходи щодо нацбезпеки і оборони.

"Ми хочемо на 30% зменшити розмір оплати праці і винагороди керівникам і членам спостережних рад держпідприємств і держкомпаній. Отже, почнемо перегляд держбюджету з себе", - підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, ще в січні парламент висунув вимогу уряду відзвітувати про нарахування великих премій окремим міністрам і розповісти про причини таких нарахувань. Тоді колишній глава КМУ Олексій Гончарук стверджував, що в Кабінеті міністрів вирішили проблему з сотнями тисяч премій і заробітною платою чиновників. Гончарук тоді запевняв, що тепер зарплата міністра буде прив'язана до середньої заробітної плати в Україні, тобто обмежена розміром 3-5 середніх заробітних плат.

На початку березня стало відомо, що всі міністри уряду відмовилися від своїх премій до кінця поточного року. Питання їх премій на політичних посадах буде розглядатися за результатами роботи за рік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін завершив підготовку змін до держбюджету України в зв'язку зі спалахом коронавіруса в країні. Вони передбачають виділення допомоги українцям, які постраждали через карантин, а також виплати медпрацівникам, задіяних в боротьбі з коронавірусною хворобою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?