Разумков збирає лідерів фракцій на термінову нараду - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков збирає лідерів фракцій на термінову нараду - що відомо

Разумков збирає лідерів фракцій на термінову нараду - що відомо
Джерело:  interfax.com.ua

Увечері в неділю, 29 березня, керівництво парламенту і лідери фракцій і груп збираються на термінову нараду. На порядку денному обговорення невідкладних законопроєктів, які будуть розглядатися на позачерговому засіданні Верховної Ради в понеділок, 30 березня, а також кадрові перестановки в ряді міністерств. Про це повідомила прессекретарка спікера парламенту Дмитра Разумкова Ольга Туній, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

"Сьогодні о 18:00 має відбутися нарада керівництва парламенту з главами фракцій і груп, в робочому режимі", - йдеться в повідомленні.

Раніше анонсувалося, що Верховна Рада збереться на позачергове засідання, на якому буде розглядатися пакет законопроєктів, пов'язаних з пандемією коронавіруса, а також два законопроєкти, необхідні для отримання фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду - в їх числі закон про ринок землі. Також очікується, що депутати можуть заповнити вакансії в Кабінеті міністрів. Відомо, що головним кандидатом на пост міністра енергетики і захисту навколишнього середовища є колишня глава директорату розвитку енергетичних ринків Міненерговугілля Ольга Буславец, а на посаду голови МОЗ замість нинішнього міністра Іллі Ємця розглядається кандидатура колишнього керівника Одеської ОДА Максима Степанова.

Нагадаємо, напередодні президент України Володимир Зеленський анонсував позачергове засідання Верховної Ради 30 березня, на якому буде розглянуто змінений закон про ринок землі. Український лідер нагадував, що прийняття цього закону є вимогою МВФ для виплати кредитного траншу, який, за його словами, допоможе Україні уникнути дефолту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Комітет Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування звернувся з невідкладним проханням з українського парламенту - народні депутати просять терміново прийняти новий законопроєкт про лікування коронавіруса в Україні. Зокрема, в законопроєкті пропонують дозволити медикам застосовувати зареєстровані і незареєстровані в Україні лікарські засоби за показаннями, не зазначених в інструкції для медичного застосування, при наявності доведеної ефективності з лікування коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?