Зеленський дав жорстке доручення главам РНБО, Генштабу та Кабміну
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський дав жорстке доручення главам РНБО, Генштабу та Кабміну

Зеленський дав жорстке доручення главам РНБО, Генштабу та Кабміну
Джерело:  online.ua

У неділю, 29 березня, відбулася нарада за допомогою засобів зв'язку під керівництвом президента України Володимира Зеленського, на якій були присутні керівники РНБО, Генштабу та Кабміну. Обговорювали ситуацію з поширенням коронавіруса в країні. За підсумками зустрічі український лідер поставив важливе завдання відповідальним за заходи щодо запобігання поширенню інфекції COVID-19 в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"У кожній аптеці повинні бути маски. І не за завищеними в десятки разів цінами, а за нормальними, доступними. І важливо, щоб були захищені наші медики, адже вони сьогодні фактично на передовій. Повинні бути захищені нацгвардійці і обов'язково - наші військові", - доручив міністрам Зеленський.

Президент додав, що сьогодні в Україну прибув другий літак з Китаю із засобами для індивідуального захисту, дезінфекції, а також необхідне медичне обладнання. Наступного тижня, за словами президента, очікується прибуття ще кількох літаків з допомогою для боротьби з коронавірусом.

На нараді президент і міністри також обговорили нинішню ситуацію з COVID-19 в Україні і світі, і заходи, які приймаються в нашій державі для запобігання поширенню коронавіруса. Окремо порушувалося питання зміни держбюджету, з якого доведеться перенаправити деяке фінансування в рамках антикризових заходів.

Нагадаємо, Кабмін уже завершив підготовку змін до держбюджету України в зв'язку зі спалахом коронавіруса в країні. Вони передбачають виділення допомоги українцям, які постраждали через карантин, а також виплати медпрацівникам, задіяних в боротьбі з коронавірусною хворобою.

Із держбюджету планують виділити гроші на створення Стабілізаційного фонду, з якого фінансуватимуться додаткові виплати медпрацівникам, задіянним в боротьбі з коронавірусною хворобою, грошова допомога пенсіонерам, виплати українцям, які через поширення коронавіруса і карантину втратили роботу, фінансова допомога вітчизняному бізнесу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що увечері 29 березня керівництво парламенту і лідери фракцій та груп збираються на термінову нараду. На порядку денному засудження невідкладних законопроєктів, які будуть розглядатися на позачерговому засіданні Верховної Ради в понеділок, 30 березня, а також кадрові перестановки в ряді міністерств.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?