Глави МОЗ та Мінфіну подали у відставку - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Глави МОЗ та Мінфіну подали у відставку - що відбувається

Глави МОЗ та Мінфіну подали у відставку - що відбувається
Джерело:  online.ua

Міністр фінансів України Ігор Уманський та охорони здоров'я Ілля Ємець подали у відставку. Такою інформацією поділилася народна обраниця від політичної сили "Європейська солідарність" Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook. Вона також зазначила, що 29 березня під час наради керівництва парламенту відбувалася зустріч із кандидатами на посади міністрів енергетики, охорони здоров‘я і фінансів, передає ONLINE.UA.

"Місяць пропрацювали міністри фінансів і охорони здоров’я, й вже подали у відставку – в розпал коронавірусу. На нараді керівництва ВР відбувається зустріч з кандидатами на посади міністра енергетики Ольгою Буславець, охорони здоров‘я Максимом Степановим і фінансів Сергієм Марченком", - розповідає депутатка.

Окрім того, вона додала, що всі вони колись працювали в команді колишнього президента України Петра Порошенка на різних посадах.

За словами Ірини Геращенко, вона поцікавилася у Буславець про її ставлення до торгівлі енергоносіями з Росії, яку запровадила команда Володимира Зеленського.

"Пані Ольга сказала, що це було помилкове рішення, яке дорого обійшлося українській економіці. Як мінімум 2 млн тон вітчизняного вугілля залишилися не використаними через цю лобістську поправку Геруса і слуг, в той час як потрібно створювати такі умови ринку, коли будуть задіяні наші підприємства", - додала Геращенко.

Варто звернути увагу на те, що інформаціє про ймовірну відставку глави МОЗ Ілля Ємця з'явилася ще тиждень тому. На заміну йому вже розглядають кандидатуру голови Одеської облдержадміністрації Максима Степанова. Також наразі відомо, що Ольга Буславець може стати міністеркою енергетики. Зазначається, що в неї хороші відносини з главою КМУ Денисом Шмигалем, який до призначення в Кабмині з 2017 року працював на керівних посадах у "ДТЕК Західенерго" та Бурштинській ТЕС.

Чимало українських ЗМІ говорили про те, що кандидатом на посаду міністра фінансів є колишній заступник глави Адміністрації президента, колишній заступник міністра фінансів Сергій Марченко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 29 березня відбулася нарада під керівництвом глави держави Володимира Зеленського, на якій були присутні керівники РНБО, Генштабу та уряду. Президент дав важливе завдання відповідальним за заходи щодо запобігання поширенню інфекції COVID-19 в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?