Я не лякаю: Зеленський попередив українців про велику загрозу
Категорія
Україна
Дата публікації

Я не лякаю: Зеленський попередив українців про велику загрозу

Я не лякаю: Зеленський попередив українців про велику загрозу
Джерело:  online.ua

Якщо українці не будуть дотримуватися карантину по коронавірусу і самоізоляції, то буде катастрофа. Медична система країни не витримає напливу хворих, що буде коштувати людських життів. З попередженням про загрозу до українців звернувся президент Володимир Зеленський, який спрогнозував три сценарії, як буде поширюватися пандемія в Україні. Відеозвернення українського лідера опублікувала пресслужба ОПУ, передає ONLINE.UA.

Український лідер підкреслив, що при першому сценарії розвитку пандемії в країні за умови, що всі громадяни свідомо будуть дотримуватися карантину, одночасно захворіють 3-5% населення країни. Цей сценарій не катастрофічний, за словами Зеленського, і медична система з ним впорається. При другому сценарії захворіють на коронавірус 25%, при третьому - 50%.

"Другого і тим більше третього сценарію наша медична система не витримає. Наші лікарі не витримають одночасного напливу такої кількості хворих. Кожен повинен усвідомити: карантин - це не канікули. Сонячна погода, парки, пляжі, шашлики - все це почекає. Все це - ніщо в порівнянні з власним здоров'ям і життям. Коронавірус обов'язково пройде, і попереду у нас буде багато роботи. Всім нам разом будувати успішну і процвітаючу країну. Країну сорока, а не двадцяти мільйонів чоловік. Я зараз нікого не лякаю, але пора усвідомити, що вс е це не жарти", - сказав президент.

При таких невтішних прогнозах Зеленський закликав українців залишатися вдома і не виходити на вулицю без крайньої необхідності, як би не хотілося це зробити. Український глава порадив розглядати всі обмеження ізоляції як тимчасові незручності заради порятунку власного життя і здоров'я своєї родини.

Нагадаємо, 29 березня кількість хворих на коронавірус в Україні збільшилася - станом на 22:00 підтверджено 475 випадків зараження. Всього на сьогоднішній день зафіксовано 10 летальних випадків від COVID-19 в Україні. Шестеро людей вже одужали - повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в їх організмі. З початку року в вірусологічну референс-лабораторію Центру громадського здоров'я України надійшло 2264 підозр на коронавірус, 183 з них ще досліджуються.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський дав жорстке доручення главам РНБО, Генштабу та Кабміну. Він поставив перед ними завдання забезпечити всі аптеки масками за доступними цінами і захистити медиків, військових і нацгвардійців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?