Зеленський вперше відреагував на гучний скандал з Кабміном
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський вперше відреагував на гучний скандал з Кабміном

Зеленський вперше відреагував на гучний скандал з Кабміном
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський терміново звернувся до громадян - він заявив, що у змінах до держбюджету, які будуть внесені у Верховну Раду, не передбачено скорочення видатків на оборону, а видатки на освіту, спорт та культуру будуть збережені, наскільки це можливо. Український лідер зазначив, що раніше у публічний простір потрапив перший драфт змін, запропонований Міфіном, і був "абсолютно справедливо" розкритикований українцями - спалахнув справжній скандал. Президент підкреслив, що наразі він "суттєво перероблений". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на офіційне відеозвернення глави держави.

"Будуть максимально скорочені зарплати чиновників та суддів, а також членів Наглядових рад та керівництва державних підриємств.Жодної гривні не буде зрізано з видатків на армію та оборону України. Буде збільшено виплати лікарям, які протидіють коронавірусу. Сьогодні українські медики мужньо ведуть війну за життя і здоров’я українців, а отже їхні виплати мають бути на рівні бійців на передовій", - пообіцяв громадянам Володимир Зеленський.

За словами глави держави, конче важливо, що залишаються видатки розвитку, оскільки вони завжди були і будуть необхідним драйвером для економіки, яку не можна знекровлювати. Український лідер підкреслив, що максимально, наскільки це можливо, Кабмін зберіг видатки на освіту, спорт та культуру.

"Так, далеко не все вдалось зберегти. Але це тимчасова економія, тільки на час карантину. Після його закінчення видатки кожної галузі будуть обов'язково повернуті", - додав Володимир Зеленський.

Окрім того, глава держави  звернувся до українських політичних сил - він попросив їх повністю відмовитись від бюджетного фінансування та віддати ці гроші на потреби українських медиків, як це зробила партія "Слуга народу".

За його словами, на період карантину пропонується створити Стабілізаційний фонд, кошти з якого будуть спрямовані, зокрема, на підтримку лікарів, вчителів, пенсіонерів, людей, які через карантин втратили роботу, та на допомогу українському бізнесу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський заявив, якщо українці не будуть дотримуватися карантину по коронавірусу і самоізоляції, то буде катастрофа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?