На Донбасі пройшли потужні бої - бойовики понесли втрати
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі пройшли потужні бої - бойовики понесли втрати

На Донбасі пройшли потужні бої - бойовики понесли втрати
Джерело:  online.ua

Збройні формування РФ знову розв'язали потужні бої на Донбасі. Противник, порушуючи всі домовленості режиму припинення вогню, випустив десятки мін з важкої артилерії, на що українські захисники дали адекватну відповідь. Штаб ООС назвав втрати бойовиків за останній тиждень, передає ONLINE.UA.

У зведенні ООС зазначено, що за минулу добу ворог 13 разів атакував українських захисників поблизу Павлопіля, Водяного, Богданівки, Березового, Старогнатівці, Авдіївки, Шахти Бутівка, Луганського та Гладосового. Бойовики випустили як мінімум три десятка мін з 82-мм і 120-мм мінометів, заборонених Мінськими домовленостями, а також вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. На всі ворожі обстріли підрозділи ООС дали збройним формування РФ адекватну відповідь.

З початку поточної доби, 30 березня, російські окупаційні війська знову відкрили мінометний вогонь по захисникам Водяного. Але і на цю провокацію отримали потужну відсіч.

"Командування операції Об'єднаних сил в черговий раз підкреслює, що в разі загрози життю і здоров'ю українських військовослужбовців наші підрозділи завжди дають адекватну відповідь, відкриваючи вогонь по противнику", - зазначили в ООС.

За підтвердженими даними розвідки, за останній тиждень втрати бойовиків склали: 5 загиблих, 25 - поранених і травмованих. Також окупанти втратили дві одиниці техніки - броньовану машину піхоти і вантажний автомобіль Урал.

Нагадаємо, за останній місяць РФ перекинула на окуповану частину Донбасу більше 30 вагонів з боєприпасами, приблизно 8000 тонн пального для техніки і більше 10 одиниць танків і БМП. За даними Міноборони України, Росія поставляє зброю в ОРДЛО під прикриттям російських "волонтерських організацій", які нібито доставляють гуманітарний вантаж.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ОБСЄ висунула нове безкомпромісну вимогу українському лідеру Володимиру Зеленському та главі Кремля Володимиру Путін у. Представники організації відзначили, що сторони контактної групи по Донбасу повинні негайно ввести глобальне перемир'я через пандемію коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?