Шмигаль терміново звернувся до українців - перші подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Шмигаль терміново звернувся до українців - перші подробиці

Шмигаль терміново звернувся до українців - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Очільник українського уряду Денис Шмигаль виступив з невідкладною заявою. Він наголосив, що Кабінет міністрів оновив макроекономічний прогноз, погіршивши прогноз інфляції з 5,5% до 8,7%, середньорічного курсу гривні - з 27 гривень за долар до 29,5 гривні за долар. Про це прем'єр-міністр розповів у своєму Telegram-каналі, передає ONLINE.UA.

"Під час розробки змін до держбюджету уряд оновив макроекономічний прогноз. На засіданні Кабміну затвердили нові цифри. Фахівці Мінекономіки в процесі підготовки нового прогнозу провели ряд консультацій з експертами Мінфіну, НБУ, МВФ і незалежними аналітичними організаціями", - сказано в повідомленні глави уряду.

Денис Шмигаль зазначив, що наразі "можливо, не всіма цифрами ми задоволені, але вже в другому півріччі очікуємо поліпшення економічної ситуації".

Вказано, що номінальний ВВП прогнозується на рівні 4 трлн грн, тоді як раніше він оцінювався в 4,51 трлн грн. Окрім того, прогноз безробіття погіршений з 8,1% до 9,4%, а середньомісячної зарплати - з 12,5 тис. грн до 11 тис. грн, що з урахуванням інфляції відповідає рівню минулого року.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства зазначає, що Кабмін також переглянув прогноз ВВП на 2020 рік.

"Прогноз ВВП України на цей рік був переглянутий - наразі очікується падіння на 3,9% порівняно зі зростанням на 3,7%, яке прогнозувалося раніше, до початку світової кризи", - додають у відомстві.

Варто звернути увагу на те, що експерт у питаннях економіки та колишній очільник Мінекономіки Тимофій Милованов раніше вже попереджав, що пандемія коронавірусу може вбити економіку нашої країни. Він наголосив: якщо бюджетний дефіцит занадто великий, його неможливо профінансувати.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 27 березня очільниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва констатувала входження світової економіки в рецесію — фактично вона заявила про початок світової кризи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?