Всі українці зможуть це зробити: Аваков виступив з гучною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Всі українці зможуть це зробити: Аваков виступив з гучною заявою

Всі українці зможуть це зробити: Аваков виступив з гучною заявою
Джерело:  YouTube

Очільник Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков вперше відповів на гучні звинувачення в свою адресу - він підкреслив, що абсолютно усі українці зможуть повернутися на батьківщину. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна 24", передає ONLINE.UA.

"Останнім часом у нас багато спекуляцій ... досвідчені політики фальсифікують (інформацію - ред.). "Ви закрили кордони для своїх громадян, тому ви порушили Конституцію" - це брехня. Ми закрили сполучення - регулярне і нерегулярне - але кожен громадянин, ледь живий або абсолютно здоровий, може прийти до українського кордону, і навіть якщо він втратить паспорт, ми його приймемо", - відповів на звинувачення глава МВС.

 Арсен Аваков також наголосив, що абсолютно всі, хто хоче перетнути кордон, зможуть це зробити.

"У найближчі дні будуть, в тому числі, спеціальні авіарейси, ми заберемо людей із В'єтнаму, з Бангкока", - додав міністр.

За його словами, для приїжджих діятиме режим карантину, який використовують близько 15 країн.

"Літак прилетить, всі ці люди пройдуть перевірку і примусово - обсервацію. Тільки потім - тест, і вони вийдуть на свободу", - зазначив Арсен Аваков.

Варто звернути на те, що раніше Кабмін зобов'язав громадян України, які повертаються з-за кордону, в обов'язковому порядку дотримуватися режиму обсервації для запобігання поширенню коронавірусу на території країни.

 "Уряд ухвалив рішення про обов'язковість дотримання режиму обсервації для тих українців, які повертаються з-за кордону", - наголосив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МВС Арсен Аваков спростував нещодавню заяву свого заступника Антона Геращенка про відслідковування переміщень українці за допомогою мобільних операторів у рамках боротьби із поширенням пандемії COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?