Коронавірус на Донбасі: уряд схвалив рішення про допомогу
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус на Донбасі: уряд схвалив рішення про допомогу

Коронавірус на Донбасі: уряд схвалив рішення про допомогу
Джерело:  rbc.ua

Населенню в окупованих районах необхідна допомога для протистояння коронавірусу COVID-19, вважають у Кабміні. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на "РБК-Україна".

За словами віцепрем'єр-міністра та міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, Київ звертатиметься до міжнародних організацій. Вони можуть надати гуманітарну допомогу жителям ОРДЛО.

"Згідно з Конституцією, кожен громадянин України підлягає захисту. Наше завдання — забезпечити всіх громадян України тестами, захисними масками, медичною допомогою — всім, що необхідно. У тому числі, звичайно, і наших громадян, які проживають на тимчасово окупованій території", - пояснив він.

Резніков зазначив, що українська сторона планує звернення до Міжнародного комітету Червоного Хреста, гуманітарних місій ООН.

Раніше посадовець наголошував, що окупаційні адміністрації приховують від населення правду про поширення коронавірусної інфекції. Усі випадки реєструються як інших хвороби, зокрема грип H1N1 - навіть якщо це летальний випадок.

Як повідомляв ONLINE.UA, ОБСЄ голосила нову вимогу українському лідеру Володимиру Зеленському та главі Кремля Володимиру Путіну. Представники організації наголосили, що сторони контактної групи щодо Донбасу повинні негайно ввести глобальне перемир’я через пандемію коронавірусу. З офіційною заявою виступила спецпредставниця голови ОБСЄ в Україні та в ТКГ пані посол Хайді Грау за підсумками зустрічі контактної групи і її робочих підгруп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?