Скільки українців звільнені та не працюють через карантин - шалені цифри
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки українців звільнені та не працюють через карантин - шалені цифри

Скільки українців звільнені та не працюють через карантин - шалені цифри

В Україні через карантин вимушено не працюють близько 4 мільйонів осіб, майже 700 тисяч втратили роботу. Про це з посиланням на дані Торгово-промислової палати України повідомила позафракційна народна обраниця Ганна Скороход своєму Telegram-каналі. З коментарем також виступила очільниця Державного центру зайнятості України Ольга Макогон, передає ONLINE.UA з посиланням на "ЕП".

"У більшості підприємців "запасу міцності" вистачить до середини квітня - початку травня", - зазначила нардепка.

Варто звернути увагу на те, що Кабінет міністрів України вже спростив отримання допомоги з безробіття на період карантину. Цю інформацію особисто підтвердив очільник уряду Денис Шмигаль. За його словами, що тепер реєстрація безробітних буде здійснюватися з першого дня після подачі відповідної заяви до Центру зайнятості, а призначення виплати - з першого дня реєстрації.

30 березня директорка Державного центру зайнятості України Ольга Макогон прокоментувала ситуацію з безробіттям в Україні у своєму блозі.

"Протягом минулого тижня, за даними ДСЗ, зростання рівня реєстрації безробітних не спостерігалося. Це гарна новина, але лише на перший погляд. Відсутність сплеску у кількості заяв, які ми отримуємо для реєстрації безробітних, пов’язується з тим, що люди побоюються за власне здоров’я і не здійснюють зайвих публічних контактів або просто самоізолюються. Ми у ДСЗ очікуємо на суттєве навантаження на роботу служби та готуємося до цього", - наголосила вона.

Окрім того, Ольга Макогон підкреслила, що в результаті поточної ситуації зарплатна маржа (різниця у заявленому до ДСЗ розмірі оплати праці із фактично виплачуваною) буде зведена до мінімуму, тому зареєстровані безробітні за рахунок отримання допомоги по безробіттю, субсидії та інших соціальних виплат (за наявності) можуть отримувати майже ту ж суму, що й за роботу.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава Кабміну Денис Шмигаль виступив з терміновою заявою - він підкреслив, що уряд оновив макроекономічний прогноз, погіршивши прогноз інфляції з 5,5% до 8,7%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?