Скандальний план команди Зеленського щодо Донбасу пригальмували - МЗС
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандальний план команди Зеленського щодо Донбасу пригальмували - МЗС

Скандальний план команди Зеленського щодо Донбасу пригальмували - МЗС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про тимчасову зупинку у процесі створення так званої Консультативної ради з представниками ОРДЛО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю дипломата в "Європейській правді".

За словами міністра, додаток щодо формування цього органу офіційно не підписали. Це спричинило зупинку.

"Наразі ситуація довкола Консультативної ради не розвивається", - зазначив Кулеба.

Дипломат додав, у тристоронній контактній групі структура не змінилася. МЗС виступає проти зміни порядку, за яким Росія — агресор, Україна — обороняється, а ОБСЄ стала посередницею.

"Що стосується Консультативної ради, то коли я став міністром, це питання вже опрацьовувалося, і я постав перед фактом того, що такий процес уже існує. Але, як я вже сказав, наразі ситуація довкола Консультативної ради не розвивається", - підкреслив Кулеба.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Міністерства закордонних справ Німеччини Гайко Маас звернувся до офіційного Києва та заявив, що на тлі пандемії коронавірусу конче необхідно докласти зусиль для запобігання гуманітарної кризи на Сході України. Свою пропозицію він озвучив в ході онлайн-брифінгу в Берліні після "віртуальної зустрічі" з главою МЗС України Дмитром Кулебою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?