Подумайте головою: мерія Києва жорстко звернулася до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Подумайте головою: мерія Києва жорстко звернулася до українців

Подумайте головою: мерія Києва жорстко звернулася до українців
Джерело:  online.ua

Очільник Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко виступив з новим зверненням до населення на тлі епідемії COVID-19 в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його брифінг у понеділок, 30 березня.

За словами мера, "велика катастрофа" станеться, якщо кияни будуть надалі ігнорувати карантин та поширення коронавірусу.

"Подумайте нарешті головою. Коли вас закликають обмежити контакти, залишитися вдома для вашої безпеки, ви компанією вивалюєте на пікніки, влаштовуєте аншлаги на дитячих майданчиках, відмовляєтеся від обсервації, повернувшись літаками з умовно закритого повітряного простору. Ви смієтеся і не вірите, і чомусь думаєте, що пронесе. Ні", – оголосив Кличко.

Посадовець зазначив, що система охорони здоров'я у жодній країні не впорається з миттєвим виникненням тисяч хворих на COVID-19. Як приклад він згадав Італію, де лікарям доводиться обирати, кого саме лікувати. Катастрофа станеться у разі продовження "шатань" і "тусовок".

"Я закликаю всіх – перестаньте перебувати в ілюзіях, осягніть, будь ласка, реалії. Уберегти себе – це вберегти коло своїх близьких, коло свого спілкування, вберегти багато інших людей", – додав мер.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні через карантин вимушено не працюють близько 4 мільйонів осіб, майже 700 тисяч втратили роботу. Про це з посиланням на дані Торгово-промислової палати України повідомила позафракційна народна обраниця Ганна Скороход своєму Telegram-каналі. З коментарем також виступила очільниця Державного центру зайнятості України Ольга Макогон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?