Непоправний удар: у Зеленського озвучили застереження Євросоюзу
Категорія
Україна
Дата публікації

Непоправний удар: у Зеленського озвучили застереження Євросоюзу

Непоправний удар: у Зеленського озвучили застереження Євросоюзу

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба вирішив заспокоїти громадян - він наголосив, що пандемія коронавірусу не зруйнує безвіз України з Євросоюзом. За його словами, влада ЄС не допустить цього, оскільки втрата Шенгену стане для неї болючим та непоправним ударом. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

Журналіст поцікавився в українського дипломата, що буде з безвізовими поїздками українців до Європи, глава МЗС чітко відповів: "Буде безвіз".

"Якщо Шенген буде формально або, по суті, втрачений, я думаю, що це буде непоправний удар по ЄС. Але ми будемо активно працювати з нашими партнерами, щоб за будь-якого розвитку подій отримані українськими громадянами свободи у відносинах з ЄС, а насамперед – свобода вільного пересування, зберігалися", - наголосив Дмитро Кулеба.

Окрім того, очільник МЗС відверто зізнався, що поки не знає, чи авіаперельоти у світі до кінця 2020 року повноцінно відновлять.

"Як кажуть наші мусульманські брати і сестри, "іншалла" (все в руках бога. – ред). На це запитання вам зараз ніхто у світі не надасть відповіді", - підкреслив Дмитро Кулеба.

Також український дипломат наголосив, що наша країна уже готова показати Європі, що ми для них важливі.

"По-перше, ми плануємо допомогти Італії... Ми абсолютно розуміємо наших італійських друзів, партнерів у тій складній ситуації, в якій вони опинилися. Після того, як ми переконаємося, що всередині країни у нас достатньо ресурсів для забезпечення потреб українців, ми зможемо розглядати можливості допомоги й іншим країнам", - пояснив глава МЗС.

Окрім того, Дмитро Кулеба нагадав, що Україна уже допомагає багатьом країнам. Він нагадав, що ми допомагаємо вивозити їхніх співгромадян з усіх куточків світу. Умовно кажучи, ми надсилаємо літак на 200 людей, а у нас там 190 українців. Тоді ми на 10 місць, які залишаються, беремо громадян інших країн. Про це також не можна забувати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Дмитро Кулеба подзвонив очільнику МЗС Данії Йеппу Кофоду та попередив свого колегу про маніпуляцію РФ пандемією коронавірусу заради зняття санкцій. Він також попросив передати свої застереження лідерам ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?