Масштабний карантин по коронавірусу: які обмеження і штрафи ввели в країнах світу
Категорія
Світ
Дата публікації

Масштабний карантин по коронавірусу: які обмеження і штрафи ввели в країнах світу

Масштабний карантин по коронавірусу: які обмеження і штрафи ввели в країнах світу
Джерело:  online.ua

У зв'язку зі стрімким поширенням коронавіруса по світу майже 3,4 млрд людей в 78 країнах змушені знаходиться на карантині, який в 42 країнах світу запроваджено як обов'язковий для всіх жителів. Людей закликають залишатися вдома і не контактувати навіть з близькими людьми, а за порушення цих правил серйозно штрафують. Як карають порушників карантину по коронавірусу в різних країнах світ - читайте на ONLINE.UA.

США

Сполучені Штати Америки лідирують по числу захворюваності на коронавірус в світі. Там щодня підтверджують десятки тисяч нових випадків зараження, в зв'язку з чим влада країни прийняла рішення продовжити карантин до 30 квітня і ввести жорсткі обмеження для населення, за порушення яких карають штрафами до 10 тисяч доларів. Злісним же порушникам і зовсім загрожує тюремне ув'язнення терміном 9 місяців .

Італія

Італія на другому місці в світі по захворюваності на коронавірус, але на першому - за смертністю. У цій країні щодня вмирають сотні людей. В рамках боротьби зі стримування пандемії влада країни строго заборонила італійцям виходити на вулицю без потреби. Обмеження ввели на проведення всіх громадських зібрань, включаючи весілля і похорон. В країні закриті музеї, культурні центри, заклади громадського харчування, басейни і всі магазини, крім продуктових і аптек.

Порушникам режиму карантину загрожує штраф до 4000 євро або 30-денна заборона на вихід з квартири. Людей, які після діагностування коронавіруса порушують самоізоляцію, можуть посадити до в'язниці строком на 5 років.

Іспанія

Іспанія стала другою європейською країною, яка ввела карантин по коронавірусу. Але інфекція продовжує поширюватися по країні - там вже більше хворих, ніж було в Китаї за весь період епідемії. В Іспанії введено надзвичайний стан, в рамках якого 47 мільйонів жителів зобов'язали залишатися в своїх будинках. Порушникам загрожують суворі штрафи - від 500 до 2 тисяч євро, а в деяких випадках тюремне ув'язнення.

Німеччина

У Німеччині також діє жорсткий карантин. Жителям країни заборонили збиратися більше двох осіб і всіх зобов'язали скоротити до мінімуму соціальні контакти. У країні закрили всі ресторани і кафе. Штрафи для порушників дуже серйозні - до 25 тисяч євро і до 5 років в'язниці.

Франція

У Франції максимальна санкція за порушення карантину передбачає 3750 євро штрафу і 6 місяців позбавлення волі. У цій країні жителям заборонено виходити з дому без спецпропуску, в якому має бути зазначено час і причина виходу на вулицю. Французькі правоохоронці за порушення цього правила оштрафували вже майже 250 тисяч жителів.

Велика Британія

У Британії, як і в інших країнах, за дотриманням карантину стежить поліція. Британцям дозволено один раз в день покинути будинок, щоб зайнятися спортом на свіжому повітрі, і виходити в магазин за найнеобхіднішим. За порушення карантину громадян карають штрафами в розмірі 60 фунтів (трохи більше 2 тисяч грн). Повторне порушення правил карається штрафом в розмірі 120 фунтів стерлінгів і далі подвоюється за кожне наступне порушення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, які штрафи встановлені в Україні за порушення карантину по коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?