Пандемічний дрон: вчені готують безпілотник для пошуку хворих на COVID-19
Категорія
Технології
Дата публікації

Пандемічний дрон: вчені готують безпілотник для пошуку хворих на COVID-19

Пандемічний дрон: вчені готують безпілотник для пошуку хворих на COVID-19
Джерело:  online.ua

Команда вчених з університету Південної Австралії (UniSA) та канадської компанії Draganfly Inc розробляють "Пандемічний дрон", який шукатиме людей з інфекцією COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на New Atlas.

Фахівці з UniSA розробляють комп'ютерні алгоритми для дистанційного зондування. Апарат шукатиме хворих та аналізуватиме, наскільки обраний район уражений коронавірусом.

Для пошуку таких людей безпілотник буде користуватися датчиками та "комп'ютерним зором". Перш за все він звертатиме увагу на ознаки ГРВІ, які можуть бути симптомами COVID-19.

На контролі нового дрону — температура, частота серцебиття й дихання. Також він здатний ідентифікувати чхання з кашлем.

Симптомі можуть бути зафіксовані у приміщеннях, аеропортах, натовпі, на борту круїзних лайнерів.
Роботу над технологіями почали ще 2017 року. Тоді автори хотіли створити систему для зон стихійних лих.

"Тепер ми бачимо необхідність негайного його використання, щоб допомогти врятувати життя в найбільшій катастрофі в області охорони здоров’я, яку світ переживає за останні 100 років", — цитує видання Явана Чаля, керівника команди UniSA.

Як повідомляв ONLINE.UA, у зв’язку зі стрімким поширенням коронавірусу по світу майже 3,4 млрд людей в 78 країнах змушені знаходиться на карантині, який в 42 країнах світу запроваджено як обов’язковий для всіх жителів. Людей закликають залишатися вдома і не контактувати навіть з близькими людьми, а за порушення цих правил серйозно штрафують.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?